Artikel top billede

Microsoft beskylder Google for kliksvindel

Det fyger med beskyldninger i søgekrigen mellem Google og Microsoft.

Microsoft afviser nu Googles anklager om at firmaet har kopieret søgeresultater til sin Bing-tjeneste fra konkurrentens søgemaskine. Samtidig anklager Microsoft Google for selv at have kopieret fra Bing.

I december har Google gennemført et forsøg hvor man manipulerede resultaterne for en række meningsløse søgeforespørgsler som ”mbzrxpgjys”. Efter to uger viste Bing de samme resultater når man søgte efter f.eks. ”mbzrxpgjys” og ”hiybbprqag” som Google.

Google mener at det er bevis på, at Microsoft bruger Internet Explorer og Bing-toolbar til at samle informationer om søgeforespørgsler og de resultater, som brugerne klikker på, og herefter sender disse informationer videre til Microsoft, som så bruger dem til at optimere sin søge-algoritme. Google betegner det som snyd.

Men Microsoft afviser alle anklagerne og skyder tilbage mod Google.

”Vi kopierer ikke søgeresultater fra nogen af vores konkurrenter. Punktum,” skriver Yusuf Mehdi, der er ansvarlig for Microsofts online-division, i denne blog.

Han bekræfter at Microsoft samler klikdata for at optimere sine algoritme, men tilføjer at dette er en helt almindelig og kendt praksis. Samtidig skriver han at Google har forsøgt at manipulere Bings søgeresultater med kliksvindel.

”Det er den samme type angreb, som spammere bruger til at snyde forbrugere og skabe falske søgeresultater. Hvad har de bevist med denne kliksvindel? Intet som ikke allerede er kendt i branchen,” skriver Mehdi.

Men han nøjes ikke med at afvise Googles påstande om Microsofts tyveri af søgeresultater. Han hævder også, at Google faktisk har kopieret flere ideer fra Bing.

Mehdi nævner blandt andet det daglige baggrundsbillede, den uendelige scroll-funktion i billedsøgning, de visuelle søgefunktioner og partnerskabet med Facebook og Twitter.

Bing har efterhånden udviklet sig til en alvorlig konkurrent til Google, hævder Microsoft – og derfor reagerer Google nu med sine påstande om tyveri af søgeresultater.

I et interview med avisen USA Today gentager Bing-chef Stefan Weitz påstanden om, at Google har forsøgt at manipulere Bing-søgemaskinen. Google har allerede svaret og holder fast i sine oprindelige påstande. Krigen på ord ser dermed ud til at fortsætte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere