Artikel top billede

Kinect skal redde liv

Dansk firma bruger Kinect til katastrofe-træning.

Det er efterhånden umuligt at tælle de mange Kinect-hacks som bruger Microsofts bevægelsesstyring til at kontrollere alt fra robotter til computerspil. ComON har tidligere fortalt om et dansk firma, som vil bruge Kinect til interaktiv digital skiltning. Nu har et andet dansk firma udviklet et træningsprogram til HLO'er (Helicopter Landing Operators), som også bruger Kinect.

Ifølge Allan Frikke Hansen, der er adm. direktør for Virtual Lab, er det danskudviklede program til sikkerhedstræning det første af sin art i verden. Programmet bruges til at træne katastrofe-situationer og nødberedskab på offshore-platforme – og med Kinect er det altså muligt at styre med naturlige bevægelser.

”Vi har konverteret to af vores programmer der normalt bruges med mus foran en projektor, til at udnytte Kinect'ens gesture detection system, så brugeren slipper for at stå og bøvle med mus og lignende når produktet bruges ved en projektor,” forklarer Allan Frikke Hansen.

Programmet skal nu sælges til kursuscentre, der kan tilbyde simulationer hvor brugeren styrer med sin egen krop – uden at hardwaren løber op i en formue.

”Indtil nu har det ikke været muligt at lave fuld body tracking uden at vi skulle levere et meget dyrt og pladskrævende hardware-setup med,” siger han til ComON.

En videodemonstration af den danske Kinect-software kan ses på Youtube.

”Fordelene ved kinecten er jo den fremragende body detection, hvor vi tidligere har eksperimenteret med kamerabaseret motion detection, uden at opnå den kvalitet vi har ønsket i forskellige lysforhold og omgivelser,” siger Allan Frikke Hansen.

Microsoft har solgt omkring otte millioner eksemplarer af Kinect til Xbox 360 på to måneder og der er opstået et meget aktivt miljø af udviklere, som udnytter at der allerede er frigivet open source-drivere til Kinect.

På hjemmesider som KinectHacks.net kan man se eksempler på, hvad bevægelsesstyringen kan bruges til. Nu er det blandt andet muligt at spille det populære Angry Birds på computeren med Kinect eller styre en kirurgisk skalpel.

Der kommer snart en firmware-opdatering fra Microsoft som firedobler opløsningen i Kinect, og det skulle nu være muligt at genkende brugerens ansigtsudtryk og fingerbevægelser.

Samtidig er israelske Prime Sense, der har skabt teknologien bag systemet, gået sammen med Asus om at udvikle et nyt Kinect-lignende produkt til pc'er.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere