Nvidia integrerer hel computer på en chip

Nvidia starter et nyt angreb på Intel med sin nye computer-on-a-chip til små mobile internet-enheder.

Chipfirmaet Nvidia er nok mest kendt for sine grafikkort i GeForce-serien til private og Quadro-serien til professionelle brugere, og selskabet sælger også produkter til supercomputer-markedet under varemærket Tesla. Nu har Nvidia introduceret en fjerde produktserie, Tegra, der henvender sig til de allermindste computere. Det er et frontalangreb mod Intel, som satser på det samme marked med sine Atom-processorer.

Tegra er et system-on-a-chip med en ARM11 CPU, GeForce ULV grafikchip, billed- og videoprocessor, Flash-hukommelse, northbridge (hukommelses-controller, HDMI+HDCP) og southbridge (USB, UART). Det svarer stort set til, hvad man finder på et normalt pc-bundkort. Men forskellen er så, at hele herligheden kun fylder 144 mm2, hvilket er en fjerdedel af størrelsen for Nvidias egen kommende GeForce super-processor.

Det er naturligvis ikke fair at sammenligne ydelsen i de nye Tegra 600 og 650 produkter med en normal computer. Men med et strømforbrug på 0,6-1 watt for Tegra 600 og mulighed for at afkode HD-video (720p) kan der alligevel være et stort marked for Tegra-serien. Model 650 er lidt hurtigere med en taktfrekvens på 800 MHz og mulighed for at spille 1080p video med 30 fps, men her ligger strømforbruget på 2,5-4 watt.

Nvidia fortæller at Tegra 600 og 650 skal bruges i de såkaldte Mobile Internet Devices (MID'er) med 4-12-tommers skærm. Et tredje produkt, Tegra APX 2500, skal anvendes i mobiltelefoner.

I forhold til Intels Atom er den nye Tegra-løsning fra Nvidia betydelig mindre pladskrævende, fordi alle komponenterne er integreret direkte på chippen, men Atom har til gengæld den store fordel, at den er kompatibel med alle eksisterende x86-applikationer, mens Tegra bruger en ARM-kerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere