Artikel top billede

Tablets og smartphones æder pc-salget

Pc-salget er faldet med 32 procent

Mens tablets og smartphones vinder frem, falder pc-salget drastisk. Udover konkurrencen fra de nye populære produkter, lider salget under den generelle stilstand på retailmarkedet. Derudover hæmmer store lagerbeholdninger flowet.

Friske tal fra IDC viser, at pc-leverancerne i årets andet kvartal er faldet med ni procent i EMEA-regionen i forhold til samme kvartal året før.

I Vesteuropa isoleret set ser det endnu værre ud. Leverancerne faldt her med 20,9 procent, og pc-salget er i forhold til samme kvartal året før faldet med 32,2 procent.

Bedre ser det ud i Central- og Østeuropa, hvor salget går frem med 11,4 procent, hvilket især bliver ført an af en stærk notebook-efterspørgsel.

Blandt producenterne konsoliderer HP sin rolle på markedet. I forhold til andet kvartal sidste år øger producenten sin markedsandel fra 20 til 23 procent.

Den mest bemærkelsesværdige bevægelse blandt producenterne er, at Acer formår at holde fast i andenpladsen med det yderste af neglene på trods af et fald i væksten på 40,3 procent. Acer ryger fra en markedsandel på 19,5 procent ned på 12,8 procent og bliver dermed pustet i nakken af Dell, der har en markedsandel på 11,5 procent.

Acers drastiske fald skal se i lyset af producentens problemer med overfyldte lagre, der for et par måneder siden fik Acer til at afskrive 775 millioner kroner til at få tømt ud i lagrene. En beslutning, der samtidig betød afskedigelsen af 300 medarbejdere.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere