Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kinesiske Alibaba udvikler sit eget operativsystem

Alibaba udfordrer nu Google og Apple med sit eget mobile operativsystem.

Den store kinesiske internet-gigant Alibaba vil udvikle sit eget cloud-baserede operativsystem til mobile enheder under navnet Alyun OS. Det skriver BBC. Det ventes at markedet for smartphones vil vokse kraftigt i Kina i den kommende tid.

Alibaba fortæller at det nye operativsystem vil indeholde basale funktioner som mail og søgning samt understøtte webapplikationer.

”Mobile brugere har brug for et åbent og brugervenligt mobilt operativsystem, hvor de kan få adgang til alt det som nettet kan tilbyde,” siger Wang Jian, der er chef for Alibaba Cloud Computing.

Alibaba har også præsenteret en smartphone der bruger operativsystemet, kaldet K-Touch. Den skal fremstilles hos den kinesiske producent Tianyu.

Der forjandles også med andre producenter om at udvikle billigere mobiltelefoner der bruger Alyun OS, men Alibaba vil ikke selv fremstille telefoner.

”Vi bør ikke fremstille en telefon. Det er ikke vores sektor,” siger Wang.

Han tilføjer at Alibaba koncentrerer sig om at udvikle det nye operativsystem, mens hardwaren ikke har den store betydning for firmaet. Wang fortæller dog, at der kommer en tavlecomputer med Alyun OS inden udgangen af året.

Det ser ud til at Alyun OS primært er udviklet til det kinesiske marked, og det forlyder ikke om operativsystemet også skal lanceres i resten af verden.

Alibaba er et privatejet konsortium af internet-firmaer, der blev stiftet i 1999. Alibaba.com betegnes som verdens største b2b-markedsplads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere