Artikel top billede

SAP får milliard-rabat i erstatning til Oracle

SAP får kæmperabat i erstatnings-betaling til SAP.

Computerworld News Service: Oracle og SAP holder fast i deres standpunkter, hvad angår deres juridiske positioner i kølvandet på en forbundsstatslig dommers overraskende afvisning af dommen om SAP's udbetaling af erstatning på 6,8 milliarder kroner for ophavsretskrænkelse, som nævningene tilkendte Oracle sidste november.

Oracle giver udtryk for at ville appellere i et forsøg på at få tilkendt det oprindelige erstatningsbeløb.

I kendelsen torsdag gav distriktsdommer Phyllis Hamilton SAP medhold i sin begæring om at afvise den tidligere dom.

Således er erstatningsbeløbet til Oracle nu på kun 1,4 milliarder kroner, og SAP vil få mulighed for en ny domsforhandling, hvis Oracle afviser dette erstatningsbeløb.

Beløbet på 6,8 milliarder kroner "overstiger groft den faktiske skade mod Oracle" og "er i modstrid med beviserne," sagde dommer Hamilton i forbindelse med kendelsen.

Oracle var i sidste uge desuden involveret i en anden højtprofileret juridisk strid, hvor selskabet anklager Hewlett-Packard for brud på immaterialretten.

Oracle henviser til 'omfattende beviser'

"Der var omfattende beviser for tyveriets massive omfang, for SAP-ledelsens tydelige indblanding i denne upassende opførsel og for de stjålne immaterielle ejendeles enorme værdi," skriver Deborah Hellinger, der er talskvinde for Oracle, i en e-mail til Bloomberg News om Oracle-SAP-sagen.

"Vi mener, at nævningene havde ret, og vi har til hensigt at tilstræbe den fulde skadeserstatning, som efter vores mening tilkommer Oracle."

Jim Dever, der er talsmand for SAP skriver dog i en e-mail:

"Vi er meget tilfredse med domstolens afgørelse."

Han tilføjer: "Vi mener, nævningenes dom var forkert, og vi er glade for den betydelige reduktion i erstatningsbeløbet."

SAP's aktier var fredag morgen faldet 0,6 procent i værdi til 37,62 euro (280,24 kroner) i aktiehandel i Frankfurt, mens Tysklands benchmark DAX-indeks faldt to procent, oplyser Bloomberg. Oracle var samtidig faldet 0,4 procent til en værdi af 145,38 kroner i tysk aktiehandel efter at være faldet 0,8 procent i New York torsdag.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere