Acer og Asus har størst vækst i det danske pc-salg

Med et fald i markedsandel på 19 procent er Dell den største taber på det danske marked, mens netbooks giver Acer og Asus vind i sejlene. Det viser nye friske kvartalstal fra IDC.

Mens HP og Lenovo kun kan udvise små vækstrater og Dell tabte hele 19 procent af deres markedsandel, kan Acer og Asus fremvise de bedste resultater i jagten på markedsandele. Det viser  tal fra analysevirksomheden IDC, som netop har fremlagt de foreløbige tal for det danske salg af stationære og bærbare computere i første kvartal af i år.

Hos Acer udgør de små minibærbare omkring ti procent af det samlede salg. Acers channel manager Jacob Nissen regner med, den andel vil stige, blandt andet fordi Acer nu satser på at sælge mere gennem teleselskaberne.

»Salget kommer til at eksploderede med mange flere tusinde enheder,« siger han.

De minibærbare æder angiveligt ikke bare salg fra de større og dyrere notebooks, lyder det. De to produkter er vidt forskellige, og en kunde kan sagtens have brug for begge typer af bærbare, siger han.

På et år er Acers samlede danske markedsandel for salg af computere steget fra 18 til 21 procent. Det svarer til 7.000 ekstra solgte computere i årets første tre måneder. Acer-manageren fortæller, at han ikke tjener meget på hver enkelt solgt enhed, men at han ser netbooks som en måde at lade kunderne blive trygge ved Acer.

»Vi ser det som branding, for hvis en netbook fungerer, så er der en tilbøjelighed til at kunderne vælger en Acer, når de skal have en notebook,« siger Jacob Nissen.

Samme tendens ses hos den helt store vinder i jagten på kunder, Asus, der på et år har øges sin markedsandel fra 0,1 til fem procent. Her har nordisk marketingchef Mikael Koark taget markedet med storm, og den udvikling vil han bruge til at sælge endnu flere af Asus dyrere maskiner.

»Vi anbefaler forhandlerne at have så bredt et sortiment, at de ikke bare tilbyder deres kunder vores value lnie, men også de dyrere maskiner, som vores gamingserie, der giver flere penge,« siger Mikael Koark.

Producent  Andel Ændring
HP 32 %   7 %
Acer 21 % 12 %
Lenovo 14 % 4 %
Dell 10 % -18 %
Asus 5 % 761 %
Kilde: IDC, 2009




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere