Pcsys sparer sig til millionoverskud

salg af lager-løsninger og mobilt udstyr giver rekordoverskud på 1,2 millioner kroner hos Pcsys efter et år med fyringer og sparerunder.

Et fast blik på omkostningerne har givet it-forhandleren Pcsys det største overskud i en årrække. I et netop offentliggjort årsregnskab har Pcsys fået et overskud på 1,2 millioner kroner før skat.

Forhandleren sælger håndterminaler og anden it til lagervirksomheder indenfor blandt andet fødevarebranchen og medicinalindustrien. Og mens nogle kundegrupper har tabt pusten, har mennesker stadig brug for mad og medicin uanset om der er krise eller ej.

»Mens markedet generelt er gået nedad, har vi vundet markedsandele og er sandsynligvis den største spiller inden for mobilt udstyr til dataopsamling,« siger administrerende direktør Klaus Juhl.

Pcsys’ overskud er fordoblet på trods af, at året har givet to store tilbageslag for Pcsys, der har måtte sige farvel til både sine driftsaftale med flyselskabet Sterling, der gik konkurs og finansvirksomheden GE, der flyttede sin it-drift til udlandet. Med hver kunde forsvandt et par ansatte, og i alt er antallet af medarbejdere hos Pcsys faldet med otte fuldtidsansatte i løbet af året. Mens omsætningen blev 42 millioner kroner og stort set er den samme som året før, har Pcsys især sparet sig til det store overskud ved at bruge 1,5 millioner kroner mindre på lønningsbudgettet.

»Det er korrekt at vi har reduceret på vores fastansatte stab og outsourcet eller effektiviseret vores marketing, salg og administration. Men vi udfører i dag mindst lige så mange marketing- og salgsaktiviteter med færre, men mere effektive ressourcer,« siger Klaus Juhl, der oplyser at der nu er knap 30 ansatte på Pcsys’ kontorer i Brøndby og østjyske Hinnerup samt nogle freelancere.

Han syntes, at Pcsys har gjort det godt i løbet af året, fordi man har været gode til at styre omkostningerne og vinde markedsandele på et faldende marked.

»Vi har været i stand til at holde fast i omsætningen, og det er det, der tæller,« siger Klaus Juhl.
 




IT-JOB

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter søges

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer med teknisk flair

IT-Universitetet i København

Infrastrukturspecialist til IT-afdelingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere