Artikel top billede

Webhotel opsiger ekstrem præst som kunde

Præst ville brænde koraner af den 11. september. Nu har han fået lukket sine hjemmesider.

En yderligtgående amerikansk præst, der har sat går hår i hovedet på den velfriserede Obama, har fået lukket sine to hjemmesider ned.

"Vi forsøger ikke at begrænse nogens ytringsfrihed. Vi føler blot, at vi som en forretning har ret til at lave nogle regler," siger en talsmand, Dan Goodgame, for firmaet Rackspace Hosting, til nyhedsbureauet Reuters.

Terry Jones, der leder en mindre kirke i Florida, ville brænde koraner af den 11. september og opfordrede kristne verden over til at gøre det samme.

Talsmanden for det store webhostingfirma, Rackspace Hosting, siger, at to hjemmesider, der var styret af kirken, Dove World Outreach Center, blev lukket ned sent onsdag amerikansk tid. En af siderne, www.islamisofthedevil.com, blev brugt til at plædere for koranafbrændingen, og den er stadig nede, da ComON tjekker.

"Vi opsagde dem som kunder hos Rackspace, fordi de overtrådte kontrakten," fortæller Dan Goodgame.

Dan Goodgame uddyber, at kirken har overtrådt kontraktens hate speech-betingelse, der omtrentlig svarer til den danske racismeparagraf.

Rackspace Hosting har mere end 100.000 forretningskunder verden over, og firmaets chefer vidste end ikke, at Dove World Outreach Center var kunde hos Rackspace Hosting, fortæller Dan Goodgame. Under det store hurlumhej om koranafbrændingen fik firmaet en klage over hjemmesiderne, og efter en undersøgelse konkluderede firmaet, at betingelserne i kontrakten var overtrådt.

Præsten, Terry Jones, hævder, at han har droppet planerne om koranafbrændingen i bytte for, at en omstridt moske ikke vil blive bygget nær Ground Zero i New York, hvor World Trade Center stod indtil den 11. september 2001, da kaprede fly fløj ind i the Twin Towers. Organisationen bag moskebyggeriet vil dog ikke bekræfte, at der er indgået sådan en aftale.

Flere har opfordret præsten til at droppe sin International Quran Burning Day, fordi det kan få muslimer til at angribe amerikanere i eksempelvis Afghanistan. Præsident Barack Obama og general David Patreus, der er chef for Afghanistan-styrkerne, har rådet præsten til at droppe planen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere