Artikel top billede

LTE må godt kaldes for 4G

Forbrugerombudsmanden lægger endegyldigt låg på 4G-tvist.

Telia, TDC og Telenor må gerne kalde deres mobile bredbånd med LTE for 4G. Tvivlen var tidligere opstået, fordi LTE blot er en videreudvikling af 3G-teknologien. Det er altså ikke reelt 4. generation.

Forbrugerombudsmanden har tidligere givet en midlertidig afgørelse i januar, hvor de dengang skrev, at de "på nuværende tidspunkt" ikke ville straffe brugen af 4G-mærkatet. Afgørelsen var dog ikke endegyldig, blandt andet fordi den danske Forbrugerombudsmand afventede, hvad deres norske kollega afgjorde i sagen.

Den norske Forbrugerombudsmand har dog droppet sagen, skriver den danske Forbrugerombudsmand i en mail til CRNs søstermedie ComON. Den danske forbrugerombudsmand anser derfor nu sagen for afsluttet.

Forbrugerombudsmanden har dog krav til, at der er tale om en væsentlig forbedring af ydeevne og kapacitet, før mobilselskaberne må kalde en teknologi for 4G.

Teleselskabet Skyline har lanceret et mobilt bredbåndsprodukt med hastigheder op til 30 Mbit/s, men havde besluttet sig for at kalde det 4S. Siden Forbrugerombudsmandens afgørelse i januar besluttede Skyline dog også at omtale deres 4S-produkt som 4G.

Skyline bruger den trådløse teknologi WiMAX. En kommende version, kaldet 16m, får lov til at bære mærkatet 4G af FN-organet ITU. Også den kommende udgave af LTE - der kaldes LTE Advanced - får lov til at smykke sig med titlen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere