DMdata: Comeback i digital signatur

DMdata, der var på det tabende hold i konkurrencen om digital signatur, giver ikke markedet fra sig godvilligt. Signaturen er en naturlig del af selskabets produkter, mener direktøren.

DMdata undersøger nu, hvordan virksomheden kan gøre comeback inden for digital signatur.

Det sker oven på nederlaget i konkurrencen om at levere digital signatur til det offentlige, hvor Videnskabsministeriet i går pegede på TDC som leverandør.

DMdata, der er ejet af Danske Bank, Mærsk Data og WM-data, stod dermed på taberens side i et konsortium med KMD og PBS.

Ikke nogen god forretning

Isoleret set var digital signatur ifølge DMdatas administrerende direktør, Flemming L. Jensen, ikke blevet nogen fantastisk forretning.

- Men vi driver IT- og netværkssystemer for vores kunder, og de ser digital signatur som en naturlig forlængelse af vores produkter, siger han.

Flemming L. Jensen påpeger, at DMdata allerede i dag bestyrer digitale certifikater for flere af sine kunder, og det forretningsområde er selskabet langt fra på vej ud ad.

Den kommende tid vil vise, om DMdata, PBS og KMD vælger at samarbejde med TDC, eller om de alligevel lancerer deres egne bud på digital signatur.

Ærgerlig over afvisning
Flemming L. Jensen lægger modsat KMD og PBS ikke skjul på sin ærgrelse over at være blevet vraget som leverandør af den offentlige, digitale signatur.

Han understreger, at kunderne, blandt andre Danske Bank, ønsker at udbrede digitale signaturer til så mange som muligt så hurtigt som muligt.

Hvis DMdata, bankerne eller KMD vælger at udbyde deres egne digitale signaturer, kan det ende med en knopskydning, hvor mange forskellige leverandører tilbyder forskellige signaturer til deres egne services.

- Og det ville jo hæmme brugen af digital signatur, hvis der kom lige så mange certifikater, som vi som borgere har berøringsflader med myndigheder og virksomheder, forudser Flemming L. Jensen.

Flemming L. Jensen finder det på den baggrund "lidt underligt", at Videnskabsministeriet ikke lagde vægt på, at DMdatas konsortium havde over 1,5 millioner brugere af netbank-certifikater i ryggen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere