Expert vil have internetmuskler

Efter købet af Proshop er Expert-kædens moderselskab Elbodan åben for flere overtagelser i kampen om internetmarkedet.

Med købet af Proshop tager Elbodan et stort skridt ind i internethandlen. Hidtil har Elbodan kun brugt nettet som en afspejling af, hvad der tilbydes i 2tal, Punkt1, El-plus, Lysmesteren og Expert-butikkerne.

»Nu ser vi på internethandlen som en selvstændig salgskanal. Vi vil især udvkle nethandlen indenfor vareområder, hvor vi ikke har en dominerende stilling,« siger Allan Baadsgaard, direktør for forretningsudvikling og indkøb i Elbodan.

Han mener, at Elbodan har fundet en løsning på den gordiske knude at udvikle internethandlen uden at skade butikkerne.

»Vi vil også udvikle nethandlen indenfor hvidevare og radio og tv, men vi vil præsenterer andre varer på nettet end i butikkerne. Og der er rigeligt med varer at tage af, så der både på net og i butikker bliver et spændende sortiment,« siger Allan Baadsgaard.

Elbodan har længe haft en plan i skuffen om at udvikle sig indenfor internethandlen.

»Men det er først fornylig, at vi fandt at markedet tilstrækkeligt modent. Det meldte vi ud i januar. Derefter fik vi kontakt til Proshop og Poul Thyregod, og også andre bankede på døren. Der er et par stykker, vi nu skal tale med, og vi har en åben invitation til dialog med andre interesserede nethandlere,« siger Allan Baadsgaard.

Han påpeger, at ikke alle nethandlere er tilstrækkeligt velpolstrede til at modstå det pres, som den skærpede konkurrence og konsolideringen af markedet vil medføre. De kan have klare fordele i at indgå i et samarbejde.

At Wupti.com er kommet på banen har været medvirkende til at modne markedet og dermed få Elbodans planer op af skuffen.

»Wupti's entre på markedet har betydet en større fokus på internethandlen, og at markedet derfor er udviklet. Men det er nu ikke Wupti.com, vi ser som den nærmeste konkurrent til vores kommende internetbutik. Det er primært Elgiganten, vi vil konkurrere mod, bare uden fysiske huse,« siger Allan Baadsgaard.

Han tilføjer, at den internetforretning Elbodan arbejder på, indtil videre har arbejdstitlen »Danmarks billigste«. Den skal sælge elektronik til det brede publikum til priser, der skal være markedets bedste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere