Digital signatur giver problemer i Windows

TDC har problemer med brugere, der ikke kan installere en digital signatur. TDC finder det for tidligt at sige noget generelt om problemerne, men selskabets support-medarbejdere melder om knas med Windows XP og Windows 2000.

Mange brugere har svært ved at installere den nye, digitale signatur, og noget tyder på, at der kan være generelle problemer med samspillet mellem Microsofts nyere styresystemer og TDC's certifikater.

Omkring 8.000 brugere har foreløbig tilmeldt sig den digitale signatur i løbet af to uger, og TDC kan efterhånden begynde at udarbejde statistik på de problemer, brugerne støder ind i.

Ifølge Computerworld Onlines oplysninger er det i særlig grad Windows XP og Windows 2000, der er ramt af problemer.

Det bekræfter opkald til TDC's kundesupport, hvor en af medarbejderne fortæller, at hver femte Windows XP-bruger har problemer med signaturen.

Officielt vil TDC ikke udtale sig om større problemer, men i mange tilfælde kan problemerne afhjælpes blot ved at opdatere brugernes internet-browsere til de nyeste versioner.

Komplekse pc'er

- Pc-platformen er kompleks, men vi prøver at finde nogle mønstre i de henvendelser, vi får fra kunderne. Ofte kan det handle om at opdatere browseren med nye sikkerhedsopdateringer, siger afdelingschef Morten Storm Petersen fra TDC's certificeringscenter i Århus.

TDC tilbyder to typer signaturer, Standard Flex og Standard Microsoft. Den første udgave virker på stort set alle browsere og styresystemer, mens Microsoft-versionen er særligt tilpasset software fra den amerikanske IT-gigant.

Det er tilsyneladende Standard Microsoft-versionen, der giver knaster. Og det koster afsavn, for netop den version giver mulighed for at lade TDC opbevare en sikkerhedskopi af den krypteringsnøgle, brugeren får tildelt.

Mister adgang til e-mails

Mister brugeren denne nøgle, uden at have adgang til TDC's sikkerhedskopi, mister han også adgangen til alle de e-mails og dokumenter, der er beskyttet med den digitale signatur.

TDC er ikke bekymret for det, der måske kan betegnes som begyndervanskeligheder. Problemerne skal nok blive løst med tiden:

- Dette er ikke nogen ny øvelse for os. Da vi udrullede ISDN og ADSL, måtte vi også bare åbne for supporten og se, hvad der dukkede op af problemer, siger Morten Storm Petersen.

Support-medarbejderne har adgang til en omfattende database, der kommer med forslag til løsninger på de problemer, som kunderne henvender sig med. Databasen opdateres, efterhånden som TDC får kendskab til nye vanskeligheder.




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Saab Danmark A/S

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer til nyudviklede systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere