Munks Klumme:: Kom du i mål i 2010? ? og hvad vil du opnå i 2011?

Hvis du stadig har mål for 2010 du ikke har nået endnu, så er det ved at være sidste chance.
Måske du bare skulle sætte en ny deadline på målet og tjekke din målsætning op imod følgende syv gode råd for de gode målsætninger.

Der er syv råd, der kan følges for at gøre dine målsætninger realistiske, opnåelige og motiverende. Principperne gælder for alle dine mål, både forretnings mål og private mål.

1. Formuler hvad du gerne vil opnå, ikke hvad du gerne vil undgå
Et mål er din endestation og giver dig en retning fremad. Positive mål er motiverende og giver energi. En af grundende til at det er så svært at holde op med at ryge er fordi målet ofte er udtrykt negativt – at holde op, snarere end at opnå noget positivt, såsom et godt helbred eller et langt liv. Negative mål kan rumme en stærk motivation til forandring, men de kan ikke sætte en retning for forandringen, dertil kræves positivt formulerede mål.
Spørg dig selv:
• Hvad ønsker jeg i stedet for?
• Hvad vil det give mig?

2. Gør målsætningerne udfordrende og realistiske
Gør målene opnåelige, men ikke for nemme. Mål der er for nemme, er ikke motiverende og det er mål der er for svære at opnå heller ikke. Du vil lære mere af mål der er svære, så hvis du er usikker så giv dig selv en ekstra udfordring for ingen ved, hvad de er i stand til før de går i gang. Du skal ændre dine mål, når det er nødvendigt. Formålet er at få succes med et mål, der er værdifuldt for dig, ikke at fejle stort. Når du har opnået dit mål, lykønsk dig selv, og sæt dit næste mål på et endnu højere niveau.
Spørg dig selv:
• Er dette mål opnåeligt?
• Er dette mål udfordrende?

3. At have direkte indflydelse på resultatet
Et mål skal være under din direkte kontrol. Du skal handle på det, ikke nogen andre, så når du planlægger, hvad du skal gøre, skal alle planer starte med sætningen, ”Jeg vil……” efterfulgt af de ting du vil gøre. Andre vil sikker gerne hjælpe dig, men du bliver nødt til at spørge først.
Spørg dig selv:
• Er dette mål under min kontrol
• Hvad skal jeg gøre for at opnå dette mål?

4. Mål dine fremskridt
Hvordan vil du måle dine fremskridt?
For det første skal mål være tidsbestemte; du skal give dig selv en deadline. Enten skal du sætte en bestemt dato, eller du kan sætte et bestemt tidsrum af til at opnå det du gerne vil.
For det andet skal du beslutte, hvordan du vil måle dine fremskridt, og hvordan du løbende vil overvåge det for at være sikker på, at du er på rette vej. Hvis ikke du ved hvordan målet skal måles får du ingen tilfredsstillelse ved at nå målet, og mere vigtigt er det svært at vælge hvad du skal gøre hvis målet er for uklart.
Du kan måle dine fremskridt på to måder:
• I forhold til dig selv. Tag det område som du gerne vil forbedre, mål dine nuværende evner og sæt et mål for at forbedre disse til et bestemt niveau.
• I forhold til en anden person.
Spørg dig selv;
• Hvornår vil jeg opnå dette mål?
• Hvordan måler jeg mine fremskridt?
• Hvordan ved jeg at jeg har opnået dette mål?

5. Check dine ressourcer
Hvilke ressourcer har du til at opnå dit mål? Ressourcer er alt eller alle, som kan hjælpe dig. Det er altid mere motiverende at vide, at du har ressourcer. Lav en liste over de ressourcer du har til at opnå dine mål. Ressourcer kan være folk, ting, et forbillede eller personlige kvaliteter.
Spørg dig selv;
• Hvilke ressourcer har jeg?
• Hvordan kan jeg få mere hjælp?

7. Find ud af hvad omkostningerne er
Hvad er omkostningerne i forbindelse med dine mål, og er du villig og i stand til at betale dem? Det er ikke kun omkostninger i form af penge, men også i form af tid og de andre ting du kunne foretage dig, hvis du ikke gik efter at få målet opfyldt. Enhver fremgang medfører nogle tab.
Tænk på andre vigtige personer i dit liv, og hvordan de vil blive påvirket af disse mål. Sørg for at du bevarer det, der er positivt og godt ved den nuværende situation.
Spørg dig selv;
• Hvad mister jeg?

7. Lav en handlingsplan.
Læringen ligger i det at handle.
Det er her du deler målene op i mindre mål for at opnå de større.
Start med de store mål, og spørg hvad der forhindrer dig i at opnå dem. Sæt derefter mindre, og specifikke mål for at komme over disse forhindringer.
Hold øje med hvordan det går med dine mål. Gennemgå dem jævnligt. Beløn dig selv, når du opnår dem og nyd disse øjeblikke.
Spørg dig selv;
• Hvordan går det med mine mål?
………… rigtig go’ fornøjelse med dine nye målsætninger for 2011, go’ jul og godt nytår.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere