It-profilen:: Gratis trådløst netværk til alle

Salgsdirektør i Atea (tidl. Topnordic) Carsten Ritzau drømmer om at være vandskiinstruktør.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Det høje tempo og det daglige adrenalinkick er uundværligt. Jeg nyder, at branchen er agil og har en unik tilpasningsevne. Det er fantastisk at levere løsninger til det offentlige, der udvikler kundernes forretning og effektiviserer medarbejdernes hverdag. Jeg bryder mig ikke om dem, der står i vejen for udvikling og innovation.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At vi er lykkedes med at skabe en virksomhed, der leverer infrastruktur til en væsentlig del af virksomhederne i Norden og Baltikum, med udgangspunkt i laveste pris, bedste tilgængelighed og ingen fejl. At vi med dette afsæt er lykkedes at komme tættere på kunderne i forhold til at blive betroede en partner. Desuden er jeg er stolt over, at kunderne i dag viser os stor tillid i forhold til at levere kompleks infrastruktur baseret på en væsentlig produktforretning og mere end 2.500 konsulenter til at bygge, servicere og genanvende IT.

Og hvad er du mindst stolt af?
Når man en sjælden gang ikke har afstemt verdensbilledet med kunden i forhold til leverancen og derfor efterfølgende er uenige. Det hører heldigvis til sjældenhederne.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det er uden sammenligning det suveræne team af de dygtige medarbejdere jeg har ansvaret for. Det er deres indsatser og engagement, der er årsagen til at Topnordic har opnået den markedsandel vi har på det offentlige i dag.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg har gennem livet været privilegeret i forhold til de tilbud jeg har fået og de valg jeg i den forbindelse har skulle tage. På den baggrund oplever jeg, at være netop der, hvor jeg har valgt at være.

Hvad laver du om ti år?
Salgs- og marketingsdirektør i Atea-EMEA eller medejer af en innovativ nichevirksomhed med base i Sydeuropa om vinteren og Nordeuropa om sommeren.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Vandskiinstruktør i Sydfrankrig om sommeren og skiinstruktør i alperne den anden halvdel af året.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
De, der ikke har en ambition og en vision og står i vejen for udvikling og fremskridt.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sætte initiativer i gang, der imødekommer den næste generation af intuitive brugere, der kommer på arbejdsmarkedet. For eksempel gratis trådløst netværk i hele Danmark. Gennem incitamentsordninger til private som offentlige virksomheder ville jeg skabe rammer, som medfører, at alle danskere bliver en del af infrastrukturen uanset din erhvervsmæssige funktion, således at vi ikke skaber et A- og B-hold i forhold til kommunikation på arbejdspladsen.

Hvordan takler du arbejdspres?
Prioritering af opgaver. Frem for at begynde dagen med de nemme opgaver begynder jeg dagen med de værste eller mest krævende således at disse ikke dominerer underbevidstheden. De nemme har ikke ændret karakter sidst på dagen.

Hvordan kobler du af?
Samvær og rejser med familien og i den forbindelse prioritering af kvalitetstid på børnenes præmisser. Gåture og mountainbike i skoven. Desuden har vi et ældre hus, der altid tilbyder beskæftigelse.


CV
2008:
Salgsdirektør, Topnordic/Atea
2006: Salgschef, Topnordic/Atea
2002: Key Account Manager, Topnordic/Atea
2000: Key Account Manager, ECSoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere