Artikel top billede

Nokia: Vi skal fyre Symbian-udviklere

Nokias samarbejdsaftale med Microsoft vil føre til fyring af udviklere af styresystemet Symbian, siger koncernens tekniske direktør.

Det er endnu uvist hvor, hvornår og hvor mange Nokia-ansatte, der får en fyreseddel i hånden som konsekvens af det samarbejde, som den finske mobilproducent har indgået med Microsoft.

Men ifølge Nokias tekniske direktør, Rich Green, bliver Nokia nødt til at regulere deres udviklerstab på Symbian-platformen, efter at firmaet har ladet Microsoft stå for styresystemet til smartphones. Det skriver Version2.

»Med vores nye samarbejde på smartphonesegmentet er vi nødt til at skære nogle ressourcer væk. Det har været en svær og hård beslutning. Jeg kan dog endnu ikke sige, hvor det helt nøjagtigt bliver. Det er ikke afgjort endnu,« siger Rich Green til Version2.

Han understreger dog, at Symbian langt fra er død. Nokia vil fortsat udvikle platformen til de mindre avancerede telefoner, mens man vil satse på Microsofts Windows Phone 7 til de mere avancerede modeller.

Nokia overlader dog ikke den samlede softwareplatform på deres smartphones til Microsoft. Det er firmaets plan selv at præge platformen med ny funktionalitet ved at udvikle unikt Nokiaprogrammel.

»Der ligger stadig masser af arbejde og venter i Symbian, herunder på S40, der bliver ved og vil vokse,« siger Rich Green.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere