Politi: Voksne Wii-spillere er pædofile

Et specifikt Nintendo-spil har fået amerikansk politi til at udsende en besynderlig advarsel om, at spillet ikke bør spilles af voksne. I så fald gør de det i hvert fald af de "forkerte" årsager.

Hvis du har Nintendo-spillet Animal Crossing hjemme på reolen, så er du højst sandsynlig pædofil!

Det lader til at være konklusionen hos amerikanske myndigheder, der opklarer onlinekriminalitet.

Sagen tager udgangspunkt i spillet Animal Crossing - Let's Go to the City. Et simpelt spil, der primært går ud på at løse små opgaver og opbygge venskaber i en virtuel by.

Selv om det lyder tilforladeligt, så får spillet denne besked med på vejen fra "The Mid-Missouri Internet Crimes Task Force":

»En voksen person bør ikke eje dette spil,« udtaler efterforskningslederen Andy Anderson, der mener, at voksne personer, som ejer og spiller Animal Crossing, gør det "af de forkerte grunde".

Efterforskningsenheden ser med bekymring på Animal Crossing, fordi nettets børnelokkere kan bruge det nuttede univers til at skaffe sig kontakt med små børn. Derfor opfordrer afdelingen, at forældre holder et vågent øje med børn, der spiller Animal Crossing, eller andre spil hvor der foregår en tekst- eller stemme-baseret chat.

Spillet er godt nok aldersmærket til børn over tre år, men spillet var ikke desto mindre blandt de spil, som Nintendo valgte at annoncere over for andre end netop kernemålgruppen - børn - da det udkom. Så ifølge Nintendo er alle aldersgrupper velkommen til at spille det. Det lader også til, at politienheden har overset, at Nintendo benytter de såkaldte vennekoder, der gør, at man ikke uhindret kan tage kontakt til andre brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere