Artikel top billede

Ballmer og Gates må grine hele vejen til banken

Mobilanalytiker John Strand havde forudsagt store dele af aftalen mellem Microsoft og Nokia ? men den er mere omfattende, end han havde regnet med.

John Strands første kommentar er, at aftalen mellem Microsoft og Nokia er mere vidtrækkende, end han havde regnet med.

»Symbian kommer til at leve lang tid endnu. Selv om de går længere med Windows Mobile Phone, end jeg havde regnet med,« siger John Strand.

Han bryster sig af, at han i en artikel i dagens Berlingske Business har stort set ret i sine forudsigelser af, hvad Nokia brude gøre – dog har han ikke helt forudsagt at Nokia ville udnævne Windows Phone til sin primære smartphone platform.

»Der er ingen tvivl om, at Bill Gates og Steve Ballmer må grine hele vejen ned i banken, siger John Strand og lægger dermed ikke skjul på, hvem han mener, der har fået den bedste aftale.

»Man må huske, at Nokia solgte 100 millioner smartphones sidste år. Det var flere end antallet af solgte Android og Apple-telefoner tilsammen. Nokia havde også stykmæssigt en større vækst end Apple sidste år,« siger John Strand.

Han antyder, at Nokia måske har kastet håndkædet for meget i ringen.

»Der kan være en risiko for at Nokia udvikler sig til mobilverdenens Dell.«

Han er også samtidig overrasket over, at der ikke er røget hoveder i Nokias store direktion.

»Nogen må jo have ansvaret for den strategi, de nu erkender ikke virker,« siger han.

Når det er sagt, så mener han, at Microsoft og Nokia er de rigtige partnere, hvis man skal lave en alliance mod Google.

»Nokia har en volumen, og de har en rigtig god distribution. Og ikke mindst har de et meget stærkt brand. Jeg vil sige ubetinget det stærkeste brand globalt set. Jeg ved godt, at det vil kaste kommentarer af sig. Men Apple er altså en dværg i det her game,« siger John Strand og fortsætter:

»På den del, der hedder softwaresiden, der er Microsoft jo enormt dygtige. Så hvis man ser på Nokias distribution i mobilverdenen og Microsofts distribution i it-verdenen, så er der ingen tvivl om, at du har noget meget spændende her,« konstaterer John Strand
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere