e-boghandel.dk overtager SAXO.com

Internetbogladen e-boghandel.dk overtaget samtlige aktiviteter i SAXO.com. Med overtagelsen skabes Danmarks største internetboglade med en forventet omsætning på DKK 35 mio. i indeværende år.

»Vi glæder os til at komme i gang med at drive en effektiv forretning for de knap 200.000 kunder, de to internetforretninger til sammen servicerer. Vi har allerede i dag med e-boghandel.dk skabt en fornuftig forretning. Med købet af Saxo får vi accelereret væksten og kan dermed også skabe en solid økonomi i den samlede internetbutik,« siger Jørgen Balle Olesen, direktør i e-boghandel.dk

SAXO har ellers haft en noget omskiftelig tilværelse siden sin start i 1999, og blev oprindeligt etableret af de to store danske forlag Gyldendal og Munksgaard. Konceptet var primært salg af bøger via eksisterende boglader landet over. Man bestilte på nettet til afhentning i sin lokale boghandel.

I 2000 blev virksomheden så købt af Søndagsavisen, men Søndagsavisen udskilte alle sine internetaktiviteter i datterselskabet OFIR, og allerede i 2001 afhændede man så SAXO til det britiske stop4U.com, som tidligere også havde overtaget det danske myboox.com.

I 2002 købte det danske investorfirma Venture 2000 stop4U.com tilbage på danske hænder og lod det genopstå som SAXO.com, og nu i juli er virksomheden så købt af e-boghandel.dk.

»Der er mange synergieffekter, da de to forretninger i forvejen ligner hinanden, hvad angår kundegrundlag, sortiment med videre, så der er en oplagt mulighed for at konsolidere os på det voksende marked. Samtidig gør vi os klar til den stigende liberalisering på det danske bogmarked, hvor vi forventer, at frie priser vil være en realitet inden for kort tid.« siger Jørgen Balle Olsesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere