Mindre forhandlere frygter ikke Atea

De mindre forhandlere har respekt for Ateas indtog på SMB-markedet, men de frygter ikke at blive udkonkurreret. Det er der heller ingen grund til, vurderer IDC.

De små forhandlere i SMB-markedet behøver ikke at frygte for livet, fordi sværvægteren Atea – tidligere Topnordic - per 1. februar går ned i markedet og åbner en web-shop, der skal kapre kunder blandt de små og mellemstore virksomheder med under 100 ansatte. De betryggende ord til de mindre forhandlere kommer fra senioranalytiker i analyseinstituttet IDC, Anders Elbak.

»Det er helt naturligt, at Atea vælger at satse på SMB-markedet nu, de sidder meget tungt på de større virksomheder, så hvis de vil udvide, skal det være her. Men SMB-markedet er meget rummeligt, og der er stadig nogle milliarder at komme efter, så Ateas satsning vil ikke koste forhandlere livet det første stykke tid,« siger Anders Elbak.

Han vurderer, at Atea via deres store volumen vil være i stand til at presse priserne på markedet, men han mener absolut ikke, at de mindre forhandlere i markedet har grund til at gå i panik, hvis de blot formår at udnytte de fordele, de har.

»Man skal huske på, at de mindre og lokale forhandlere kan levere en langt mere intim service end en gigant som Atea, og samtidig har de fleste virksomheder den holdning, at så længe deres eksisterende it-leverandør ikke gør noget galt, er der ingen grund til at skifte ud,« siger Anders Elbak.

Hos Kontor Syd, som både sælger via nettet og fysiske butikker får den administrerende direktør Svend-Aage Kjær da heller ikke kaffen galt i halsen, da han hører om offensiven.

»Det er ikke noget jeg frygter, men man skal selvfølgelig have respekt for en konkurrent af deres størrelse,« konstaterer han.

Det er Svend-Aage Kjærs erfaring, at det ikke er afgørende om kunderne skal betale 4.400 eller 4.600 kroner for en bærbar, hvis de ved, at man som forhandler kender deres behov og tilbyder god rådgivning og hjælp.

»Nærhed er enormt vigtigt, når man sælger hardware, så kunden ved, at der er hjælp at hente til at få det optimale ud af produkterne, « siger Sven-Åge Kjær.

»Men det er da klart, at hvis Atea kan tilbyde produkterne 20-30 procent billigere via af deres web-shop, så får vi da et problem,« vurderer han.

Hos Dustin –tidligere Computerstore – der sælger it-infrastruktur til SMB-markedet via nettet i både Danmark og Sverige er koncerndirektør Per Ericsson ikke overrasket over, at Atea bevæger sig ned i markedet.

»Det er et nødvendigt træk, hvis de fortsat vil øge deres omsætning, og de er absolut en konkurrent, som vi skal tage seriøst. Men vi står utroligt stærkt både i Danmark og Sverige med hurtig levering, stort sortiment og gode priser, så jeg er ikke bekymret,« siger Per Ericsson.

 


Læs mere i CRN nr. 4/2009, som udkommer i denne uge,




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere