24sevenoffice: 180 millioner kroner ikke nok

Norske 24sevenoffice svarer benhårdt på forligsforslag fra Mamut. De mener forslaget er useriøst og overvejer at kræve endnu mere end de oprindelige 180 millioner.

»Hvor dumt jeg synes det er, kan jeg næsten ikke få beskrevet,« siger direktøren i 24sevenoffice, Stian Rustad, til dagensit.no.

Det var svaret på Mamuts forligsforslag. Mamut havde foreslået et forlig i sagen mod deres landsmænd, der indebar, at 24sevenoffice frafaldt alle krav og betalte alle udgifter, og det synes de ikke om hos 24sevenoffice. Nu vil de måske kræve endnu mere end de 180 millioner kroner, de oprindeligt har forlangt.

Mamut har affejet kravet, da 24sevenoffice havde en omsætning på godt 14 millioner kroner i 2005. Men det mener 24sevengroup ikke har nogen betydning. De mener, at de ville have tjent de 180 millioner kroner, hvis deres aftale med 24 Active om et strategisk samarbejde var fortsat. Da Mamut blev majoritetsaktionær i Active24 i august brød de kontrakten med 24sevenoffice. Dette gjorde, at ERP-producenten 24sevenoffice i oktober forlangte i 180 millioner kroner i erstatning af konkurrenten Mamut.

»Jeg mener, det er ganske oplagt, at Mamut er gået ind for at presse os ud af aftalen med Active24. Dette fører til et tab på måske flere hundrede milllioner for os, og så tilbyder de os nul!« siger Stian Rustad, der forklarer, at de har fået bekræftet af en neutral tredjepart, at de har ret i deres søgsmål.

Beskyldninger om løgn
Mamut beskylder til gengæld 24sevenoffice for at komme med pressemeddelelser med løsrevne påstande, der ikke viser sig at holde. Det til trods for at parterne hele tiden har været i kontakt med hinanden. Senest ville 24sevenoffice sagsøge Mamut den 22. januar, men det er endnu ikke sket, fortæller Knut Ekern, der er finansdirektør i Mamut. Angrebene har gjort, at flere investorer og analytikere har henvendt sig til Mamut med spørgsmål om søgsmålet.

»24SevenOffice må være indforstået med, at det ikke er uden risiko at køre en sådan kampagne mod et børsnoteret selskab,« siger Knut Ekern.

Det bliver af Stian Rustad besvaret med en direkte anklage om løgn. Han mener ikke, det er korrekt, at parterne hele tiden har været i kontakt med hinanden.

Dette viser, at Eilert Hanoa (direktør i Mamut, red.) lyver, og livet har lært mig, at lyver man om én ting, lyver man gerne om flere,« siger 24SevenOffice-chefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere