Artikel top billede

Nu kommer Photoshop til Android-tablets

Adobe satser på skyen og touch-platforme.

Adobe har lanceret seks nye applikationer til tavlecomputere, de såkaldte Touch Apps, som blandt andet omfatter en mobil version af det populære Photoshop. Der har tidligere været mobile udgaver af Photoshop, men deres funktioner har været stærkt begrænsede og de har egentlig ikke fortjent navnet. Det skulle blive anderledes ud.

Touch Apps kommer i første omgang kun til Android, men senere skal de også udgives til iPad. Adobe fortæller at man forventer at kunne give besked om lanceringstidspunktet for iOS i begyndelsen af 2012. Prisen for programmerne bliver 59 kr. for hver applikation både i Android Market og Apple App Store.

Den nye software blev præsenteret på Adobes teknikkonference Max, der afholdes i denne uge i Los Angeles. Programmerne indgår i Adobe Creative Cloud, som er firmaets store satsning på cloudbaserede tjenester.

Filer oprettet med Adobe Touch-apps kan overføres direkte til de programmer, der indgår i Creative Suite, hvor man så kan arbejde videre med dem. Men Adobe har forsøgt at få mange af de funktioner, som kendes fra de "store" versioner af programmerne, over på tavle-platformen.

De seks programmer er Photoshop Touch, Collage, Debut, Ideas, Kuler og Proto. Med Photoshop Touch kan man blandt andet bruge et nyt Scribble Selection-værktøj, hvor tablet-pc'en kan bruges til at løfte et objekt fra et billede ved at lave noter direkte på billedet, om hvad der skal gemmes, og hvad der skal tages væk.

Ideas er et vektorbaseret tegneprogram, mens Kuler kan bruges til at skabe farvetemaer til designprojekter. Med Proto kan man skabe wireframes eller prototyper for at demonstrere et designkoncept eller en struktur til en hjemmeside.

Med i prisen er adgang til at dele filer gennem Creative Cloud. Her er der tale om en række tjenester i skyen, der gør det muligt at dele filer, præsentere dem på forskellige enheder, synkronisere og overføre dem til Creative Studio.

Der bliver mulighed for at gemme 20 GB i Adobes sky, som fra begyndelsen af 2012 skal give adgang til værktøjerne i Creative Studio til en fast månedlig pris.

Blandt de nye tjenester er Digital Publishing Suite, der skal bruges til at distribuere interaktive magasiner til tablets, og der bliver mulighed for at udnytte cloudbaserede skrifttyper til webdesign.

Adobe vil først fortælle om priserne for sin Creative Cloud i starten af november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere