Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

CSC tvunget til at betale Skat 70.000 kroner dagligt

CSC betaler i øjeblikket Skat 70.000 kroner om dagen på grund af et forsinket it-system til myndigheden. Få baggrunden her.

70.000 kroner. Så meget koster det it-giganten CSC for hver dag, der går, uden at Skat kan tage et nyt opkrævningssystem i brug.
 
"Det er en promille af kontraktsummen per dag. Og kontraktsummen er på omkring 70 millioner kroner for denne her del (af projektet, red.)," siger Thomas Fredenslund, der er projektdirektør hos Skat. 
 
Thomas Fredenslund fortæller, at Skat ikke i øjeblikket har en plan fra CSC om, hvornår firmaet leverer systemet.
 
Derfor ved Skat heller ikke, hvor meget forsinkelsen vil blive. 

Han fortæller, at der findes flere forskellige såkaldte bodsmilepæle i kontrakten. Både afslutningen af testen såvel som selve det tidspunkt, hvor det færdige motorregister skulle have været i luften, spiller således ind på det samlede beløb. 

Manuelt arbejde dyrt

Thomas Fredenslund fortæller, at Skat langt hellere ville have fået et fungerende system end pengene fra boden.
 
"Også fordi systemet har en langt større værdi for os end 70.000 kroner om dagen. Så vi vil på alle måder hellere have det system end at opkræve bod," siger han.
 
Konkret koster det langt mere end 70.000 kroner om dagen at om- og indregistrere køretøjer på gammeldags manér end at benytte det udskudte motoregister, som skal digitalisere processen, så bilforhandlere, forsikringsselskaber og Skats egne afdelinger kan udføre arbejdet nemmere.   

Skal bruges andre steder 

Samtidig truer forsinkelsen af opkrævningssystemet fra CSC en række andre projekter, fordi Debitormotor skal fungere som betalings- og opkrævningssystem på en lang række andre services fra Skat til borgere og erhvervsliv, forklarer han.  
 
Thomas Fredenslund fortæller, at boden fra CSC først tikker ind på myndighedens konto, når Skat afkræver CSC pengene.
 
"Og det har vi ikke gjort endnu," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere