Her er tre gyldne tips til Googles Chrome-browser

Chrome-browseren nyder stor popularitet og har vist sig at være en betydelig konkurrent til Firefox. Men kender du disse tre tricks, der lader dig arbejde mere effektivt i browseren? Besvar selv spørgsmålet her.

Her er tre gyldne tips til Googles Chrome-browser

Vi er ikke i tvivl om, at Googles Chrome-browser er både lynende hurtig og byder på spandevis af avancerede funktioner.

Men du kan selvfølgelig altid blive endnu bedre til at udnytte browserens muligheder. Kender du eksempelvis de tre tips herunder?

1. Træk og slip

Når du henter filer ned på harddisken med Chrome, havner de automatisk i den foruddefinerede Windows-mappe 'Overførsler'. Hvad gør du så, hvis du egentlig hellere ville have et bestemt download placeret på skrivebordet, eksempelvis?

Du skal såmænd bare lægge mærke til "statusstriben" nederst i browseren, hvor du kan se den eller de seneste filer, du har hentet. Hvis du nu benytter den sædvanlige Windows-manøvre kaldet "træk og slip", "drag and drop" på engelsk, så vil Chrome med et snuptag flytte filen ud på skrivebordet eller til en helt anden mappe.

2. Fikse genvejstaster

Chrome er udstyret med en række smarte genvejstaster, der kan gøre din hverdag lettere, men særligt tre fortjener at blive nævnt her. Den første er Ctrl + Shift + V, som sørger for at fjerne formatering fra den tekst, du kopierer fra en given webside.

Det er en yderst nyttig funktion, når du arbejder med kontorprogrammer som Google Dokumenter eller Microsoft Office.

Vores andet tastatur-tip til Chrome er Ctrl + Shift + Del, der tømmer browserdata såsom historik over besøgte websider, data fra udfyldte onlineformularer og lignende. Det er smart, hvis du benytter en delt maskine og ikke har lyst til at efterlade et digitalt fingeraftryk på maskinen.

Det sidste tastatur-tip er Shift + Esc. Hvis Adobe Flash/Shockwave ofte skaber problemer - såkaldte crashes - i din browser, kan du med denne genvej få adgang til en opgaveoversigt i Chrome.

Herfra kan du afslutte faner/vinduer og udvidelsesmoduler, der ikke svarer. Det minder lidt om en skrabet udgave af Windows' Jobliste og kan være særdeles nyttigt.

3. Indbygget lommeregner

Vidste du, at du kan skrive enkle matematiske udtryk i adressefeltet i Chrome? Denne funktion kan spare dig tid forbundet med at starte Windows' indbyggede Lommeregner.

Du kan addere, subtrahere, multiplicere, dividere og sågar finde kvadratroden ved at skrive sqrt(x).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere