Artikel top billede

Google lukker tjenester - igen

I 2011 bliver der skåret ind til benet. Men vi har lært at fejlene, siger Google-udvikler.

Google oplyser, at tjenesten Google Buzz er dødsdømt.

Det kommer næppe som nogen overraskelse. Buzz blev søsat som en klar konkurrent til Twitter uden nogensinde at vinde betydelige markedsdele. Oven i hatten fik Google seriøse stryg for sin lancering af Buzz. Klodset omgang med private oplysninger skaffede Google en sag på halsen.

Netop fejlene ved Google Buzz har Google taget ved lære af til lanceringen af Google+. Det skriver Bradley Horowitz på sin Google+-profil.

"Vi har lært, at privacy ikke er en funktion. Privacy er en helt grundlæggende ting for produkter. Den erkendelse fik os til at tænke privacy ind i designet fra begyndelsen med Google+, hvilket er årsagen til Circles-konceptet, hvor man kan dele oplysninger med de rette personer, og overblikket over hvilke informationer, der er synlige for andre," siger Horowitz.

Andre tjenester ryger også

Der er en håndfuld andre projekter, der må lade livet for Googles forsøg på at samle fokus på de vigtigste produkter.

Jaiku lukkes helt ned. Google købte tjenesten i 2007, hvor Jaiku havde godt fat i det marked, som Twitter nu sidder på. Det har været tydeligt, at Google primært har brugt opkøbet til at hente ekspertise og teknologi. Google har tidligere annonceret, at Jaiku ikke skulle være et Google-produkt med måske leve videre som open source.

Google har også haft søgetjenesten Code Search, som ligeledes nu lukkes ned. Desuden fjerner også de sociale tjenester i startsiden iGoogle.com. Og 

Se alle tjenester, der lukker ned her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere