Artikel top billede

Berlingske-stråmand tabte retten til ny radio-hjemmeside

Med en dykkerklub som stråmand forsøgte Berlingske at fravriste et godt domænenavn til sin nye radiokanal. Det mislykkedes.

Alt var planlagt til åbningen af den nye landssækkende radiostation Radio24syv i aftes. Men én ting manglede.

Berlingske havde håbet at lancere sin radiokanal på domænet 24syv.dk, men det er i forvejen registreret af et esbjergensisk reklamebureau. Derfor forsøgte Berlingske ved hjælp af en stråmand at købe domænet anonymt. Det kiksede, og det samme gjorde et forsøg på at klage sig til domænet i Klagenævnet for Domænenavne.
 
I stedet for det korte navn på sin hjemmeside måtte  radiokanalen derfor gå i luften med et lidt længere domænenavn:  www.radio24syv.dk

Ville betale 4.000 kroner

Berlingske havde ellers gjort et grundigt forarbejde for sikre sig www.24syv.dk.

Før nogen kendte til navnet på den nye radiokanal, blev designbureauet Kirk & Holm i Esbjerg kontaktet af en person, som ifølge esbjergenserne gav sig ud for at være medlem af en dykkerklub, der gerne ville have domænet 24syv.dk.

Han tilbyder at betale 4.000 kroner for domænet, og det laver parterne en aftale om. Men da det kort efter bliver officielt, at den nye radiokanal skal hedde Radio24syv, afblæser sælgeren i Esbjerg handlen.

Det er tydeligt, at designbureauet føler sig ført bag lyset af at have forhandlet med en tilsyneladende ukommerciel klub, som egentlig er sendt i byen af Berlingske, eller som i hvert fald havde en aftale om at sælge domænet videre til Berlingske for 4.000 kroner.

Stråmanden mener, at han indgik en bindende aftale om at købe domænet og vil derfor have klagenævnet til at tvinge handlen igennem. Men den beslutning ligger uden for Klagenævnet for Domænenavnes beføjelser.
Klagenævnet vil heller ikke fratage den nuværende registrant domænet, fordi klageren/stråmanden reelt ikke har nogen nytte eller ret til domænet, fordi han jo allerede har aftalt at sælge det videre til Berlingske.

Ikke afgjort endnu

Sagen er afgjort i domæneklagenævnet, men den er næppe slut endnu.

For det første kan Berlingske selv indlede en ny sag ved klagenævnet, hvor der kan være større tvivlsspørgsmål ved, hvem der reelt har mest nytte af domænenavnet.

Alternativt kan sagen om den gyldige eller ugyldige købsaftale behandles ved de almindelige domstole.

Ifølge ComONs oplysninger har de de to stridende parter netop fortsat det juridiske tovtrækkeri uden for domæneklagenævnet. De ønsker derfor ikke at udtale sig i sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere