Artikel top billede

Her er de fire bedste apps, der kan læse stregkoder

Der er qr-koder overalt, men hvad er de bedste apps til at aflæse dem med?

Hvordan aflæser du bedst de mange qr-koder, som du møder i annoncer og på plakater rundt omkring i byen?

En qr-kode er en slags moderne stregkode, og vi har tidligere fortalt, hvordan du kan lave dine egne koder, som du blandt andet kan sætte på dine visitkort.

Men når du skal aflæse en qr-kode, har du brug for en særlig app, der kan skanne koderne. Men det kan være svært at hitte rede i, hvilken app der er den bedste.

En søgning på qr-læsere i App Store er ikke til stor nytte. Her bliver du blot mødt af en lang og uoverskuelig liste af qr-kode-læsere.

Derfor har vi taget et kig på en række af dem for dig.


I-nigma

Med I-nigma kan du både aflæse qr-koder og de stregkoder, som du finder i supermarkedet. 

Vores hurtige test viser, at den er ret hurtig til at aflæse koderne, og vi fandt ikke nogen koder, som den havde svært ved at aflæse. 

Når vi prøvede at aflæse almindelige stregkoder, oplevede vi dog, at den ganske vist registrerede koden, men den gav os ikke nogen oplysninger om varen. Hverken navn, indhold eller pris. I-nigma giver os efterfølgende mulighed for at gå online for at få oplysninger om varen, men heller ikke det gav noget resultat.

Funktionen virker sandsynligvis med amerikanske varer, men tydeligvis ikke med helt almindelige danske supermarkedsvarer, som i dette tilfælde bestod af en liter mælk, en flaske cola og en pakke cigaretter, 

Ligesom på de fleste andre skanner-apps kan du i I-nigma se en historik over de koder, som du tidligere har skannet ind. 

I-nigma er gratis og findes både til iPhone og Android. Som med de andre apps her i testen er det iPhone-versionen, som vi har testet, og vores umiddelbare vurdering er, at du ikke går galt i byen, hvis du bruger I-nigma som din qr-kode-læser.

Her er den bedste qr-læser

RedLaser 

Ligesom I-nigma kan Redlaser både aflæse qr-koder og helt almindelige stregkoder. 

Akkurat som med I-nigma oplevede vi dog, at Redlaser ikke gav os nogle resultater, når vi forsøgte at aflæse stregkoder på almindelige danske supermarkedsvarer. 

Redlaser var dog den eneste af de apps, vi havde fat i, der i enkelte tilfælde havde problemer med at aflæse nogle qr-koder. 

Men med Redlaser kan du ikke alene aflæse qr-koder. Appen lader dig også skabe dine egne koder. Når du har åbnet appen, trykker du blot på menupunktet "QR Codes". 

Her kan du vælge, om du ønsker at dele et link til en internetadresse, et stykke tekst eller kontaktinformationer på dig selv eller en fra din telefonbog. Når du har skabt qr-koden, kan du sende filen per e-mail og herefter eksempelvis bruge den i dine tryksager. 

Du kan downloade Redlaser gratis i Apples App Store og i Android Market.


QRReader

Når du åbner QRReader-appen, bliver du med det samme mødt af skanneren, der viser, hvad du har på sigte-kornet netop nu.

Du skal altså ikke trykke på noget for at komme i gang med at skanne, og du bliver heller ikke engang mødt af et opstartsbillede. Du kan gå i gang med at skanne med det samme.

QRReader registrerede hurtigt koderne, og vi oplevede heller ikke, at den havde problemer med at læse qr-koder.

QR-Reader er gratis, hurtig og en glimrende qr-læser. Den findes både til iPhone og Android.

Optiscan

Det koster 12 kroner at downloade Optiscan, og dermed er det den eneste betalings-app ud af de fire qr-læsere, som vi her har taget under behandling.

Men på trods af prisen er der ikke tale om nogen dårlig investering. Det er absolut den hurtigste af de fire her i testen. Da vi første gang prøvede den, nåede vi kun akkurat at rette kameraet mod koden, før den var aflæst.

Ligesom med Redlaser-appen kan du med Optiscan danne dine qr-koder. Men hvor qr-koderne, som Redlaser skaber, er udstyret med Redlasers logo, er qr-koderne fra Opticans app neutrale og helt fri for logoer og annoncer.

Umiddelbart er vores vurdering at Optiscan er marginalt bedre end de andre qr-læsere i testen, men taget i betragtning, hvor relativt sjældent vi har brug for at skanne qr-koder, er det næppe de 12 kroner værd, når der findes en række glimrende og gratis alternativer.

Læs også:
Pimp dine tryksager med smarte stregkoder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere