Artikel top billede

Smartphone-skatten kommer: Nu skal du snart betale

Overblik: Multimedieskatten bliver ganske vist afskaffet, men til gengæld bliver du beskattet af det samme beløb, hvis din arbejdsgiver betaler din telefon. Få overblikket over den nye smartphone-skat.

Danmarks nye regering med Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen afskaffer per 1. januar 2012 den forhadte multimedieskat, som den tidligere borgerlige regering indførte for et par år siden.

Til gengæld indfører regeringen og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) en ny skat på arbejdsgiverbetalt telefon og bredbånd, som ligner en skrappere udgave af den telefon-skat, der eksisterede før multimedieskatten.

Ligeledes afskaffes den såkaldte bruttolønsordning.

Sådan ser det ud. Men detaljerne er ikke på plads endnu, og derfor er det fortsat uklart, hvordan den nye lov konkret bliver udmøntet, når den træder i kraft til nytår.

Få overblikket over den nye skat. Klik videre på hvert link for at læse mere.


Regeringen slagter forhadt pc-skat i ny finanslov

Du kan lægge flere penge under hovedpuden til næste år, når multimedieskatten højst sandsynligt vil være fortid i Danmark.


Sådan bliver du ramt af ny smartphone-skat
Har du styr på de nye it-regler? Computerworld har fået en revisor til at forklare reglerne i forhold til tiden før og under multimedieskatten.


Politiker: Ny smartphone-skat er fup og fidus
Regeringens indførelse af den nye smartphone-skat i stedet for multimedieskatten møder voldsom kritik - af flere forskellige grunde.


Skatteministeren: Derfor indfører jeg smartphone-skat
Skatteminister Thor Möger Pedersen erkender, at den nye smartphone-skat ikke svarer til beskatningsreglerne inden multimedieskatten.


Bøn til skatteministeren: Giv os råd til at arbejde hjemme
Landets førende erhvervsorganisationer opfordrer skatteministeren til at tænke sig godt om, inden den ny smartphone-skat skydes i gang til nytår. "Hverken fugl eller fisk," lyder det om den aktuelle situation.


Aflivning af multimedieskatten kan kvæle lønpakker
Forhandlere af lønpakker må vinke farvel til en trecifret millionomsætning, hvis regeringens planer om at sløjfe multimedieskatten bliver til virkelighed.


Aflivning af multimedieskat er god for os alle
Det vil gavne os alle, at regeringen planlægger at aflive multimedieskatten, mener Dansk IT.


It-firma ærgrer sig over afskaffelse af multimedieskat
Fjernelsen af multimedieskatten vil minimum halvere omsætningen hos forhandleren Flexpay, mener direktør Leif Andreasen.


200.000 har droppet it-udstyr på grund af medieskat
27. april 2010: Multimedieskatten har synlige konsekvenser for det danske erhvervsliv. Hundredtusindvis leverer nemlig it-udstyret tilbage. Ministeren er dog ikke bekymret.


Nu kommer multimedieskatten - få overblikket her
28. december 2009: Om ganske få dage træder multimedieskatten i kraft. Få overblikket over konsekvenser, tvivl og frustration af den omstridte skat på arbejdsredskaber betalt af din arbejdsgiver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere