Artikel top billede

Skatteministeren: Derfor indfører jeg smartphone-skat

Skatteminister Thor Möger Pedersen erkender, at den nye smartphone-skat ikke svarer til beskatningsreglerne inden multimedieskatten.

Læs også: Politiker: Ny smartphone-skat er fup og fidus

Kritikken af regeringens nye smartphone-skat er benhård, fordi man ifølge flere partier og en revisor sniger ekstra skat ind og ikke helt ruller tiden tilbage til før multimedieskatten.

Læs mere om den nye smartphone-skat her.

I en mail til Computerworld svarer skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nu på dele af kritikken.

Heri erkender SF-ministeren, at reglerne ikke bliver rullet helt tilbage, som de var tidligere.

"Regeringen vil sikre en rimelig beskatning af fri telefon, pc og internet, som ikke bruges arbejdsmæssigt," forklarer han om den nye skat. 

"Regeringen vil derfor genindføre de gamle regler, men selvfølgelig med de tilpasninger, der er nødvendige for at afbøde ulemperne ved de gamle regler," lyder det fra Thor Möger Pedersen.

"Regeringen vil blandt andet lægge vægt på, at de nye regler ikke giver stort administrativt bøvl," fortsætter han.

Derfor røg multimedieskatten

Desuden kommer ministeren ind på, hvorfor regeringen gav multimedieskatten kniven.

"Jeg er enig med Dennis Flydtkjær (Dansk Folkepartis skatteordfører, red.) i, at multimedieskatten ikke er den mest fantastiske opfindelse," lyder det fra ministeren.

Du kan læse om kritikken af smartphone-skatten her.

"Jeg synes for eksempel ikke, at det er rimeligt, at man skal betale multimedieskat af en hjemmearbejdsplads eller blive beskattet, bare fordi man tager sin computer med hjem for at arbejde," mener Thor Möger Pedersen.

Multimedieskatten hindrer fleksibel arbejdstilrettelæggelse og har medført unødig meget administrativt besvær for arbejdsgiverne, forklarer han.

"Det er derfor, at regeringen vil af med ordningen," står der i den skriftlige kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere