Artikel top billede

Sikkerhedsproblemer plager den nye Android 4.0

Mobilstyresystemet Android 4.0 er noget af det hidtil mest avancerede på markedet. Men der er problemer med sikkerheden.

Computerworld News Service: Android 4.0 Ice Cream Sandwich kommer på markedet med den snarlige lancering af smartphonen Samsung Galaxy Nexus.

At dømme efter de første anmeldelser er Android 4.0 et mobilstyresystem på forkant med den teknologiske udvikling og indeholder en mængde fede funktioner, man godt kan se frem til.

Nogle af disse vidunderfunktioner er dog samtidig årsag til visse sikkerhedsmæssige bekymringer.

Android 4.0 introducerer ifølge firmaet Good Technology nogle nye sikkerhedsrisici, som brugere og it-administratorer bør være opmærksomme på.

Good Technology er selv leverandør af værktøjer til mobilstyring og -sikkerhed og har således en klar økonomisk interesse inden for mobile enheders sikkerhed.

Det drejer sig da heller ikke om store gabende sikkerhedshuller og advarende råd om helt at styre uden om den nye version af Android.

Derimod får du her blot en kort gennemgang af potentielle risici, så du har mulighed for at træffe passende sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Kryptering

Understøttelsen af kryptering på enheden er et skridt i den rigtige retning, men introducerer samtidig en ny faktor, som betyder, at krypteringen på én Android-enhed kan være stærkere end krypteringen på en anden.

Hvor godt kryptering fungerer som beskyttelse, kommer an på en kombination af faktorer såsom hvilken algoritme, der anvendes; hvor godt krypteringsnøglerne beskyttes samt styrken af det anvendte kodeord.

Hvis ét af disse led er svagt, så er hele kæden svag.

Kopier og indsæt i e-mail

Funktionen, der gør det muligt at kopiere og indsætte tekst fra og i e-mail kan føre til tab af data.

Særligt it-administratorer bør være opmærksomme på, at det med denne funktion er let at kopiere indhold fra e-mail eller vedhæftede filer og indsætte det i en anden app med et eventuelt lavere sikkerhedsniveau.

Lås op med ansigtsgenkendelse

Brugen af ansigtsgenkendelse til at låse sin smartphone op virker som en cool funktion.

Android 4.0 er et af de første mobilstyresystemer til at implementere funktionen, men også andre overvejer at bruge ansigtsgenkendelse til autentifikation.

Det kan godt være, at det virker fikst, at man ikke behøver at indtaste en PIN-kode, men hvis du kan låse din enhed op med dit ansigt, så kan andre gøre det samme.

Der er muligvis ikke brug for andet end et anstændigt billede af dig, for at nogen kan bruge ansigtsgenkendelse til at få uautoriseret adgang til din Android-enhed.

Android Beam

Som bruger vil man værdsætte muligheden for trådløst at sende data såsom kontakter fra én Android-enhed til en anden.

Men hvis dataene ikke er krypterede undervejs, så er de sårbare overfor at blive opsnappet under overførslen.

Tag skærmbilleder

Muligheden for at tage et screenshot er en fremragende funktion til en smartphone eller tablet-pc.

Det kan bruges til at huske vigtig information eller i forbindelse med support og fejlfinding.

Funktionen kan dog også misbruges til at tage skærmbilleder af følsomme data, der herefter kan kompromitteres ved at blive gemt og delt på uforudsete måder.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich lader til at være en fænomenal mobilplatform med en vifte af fede funktioner.

Men sørg for at være opmærksom på de sikkerhedsmæssige konsekvenser ved nye funktioner og især på, om brugerne anvender dem korrekt, så din virksomhed trygt kan bevæge sig ind i mobilitetens tidsalder uden at frygte kompromitterede data.

Læs også:

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne

Sådan bliver de nye smartphones i 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere