Artikel top billede

Sådan bliver de nye smartphones i 2012

Se her, hvad du kan forvente af de nye smartphones i 2012.

Det er ikke mange år siden, at smartphonen så dagens lys og for alvor begyndte at blive hverdagseje for alverdens mobilbrugere.

Siden da er det gået stærkt med den teknologiske udvikling på området, hvor hver generation har fået indbygget store forbedringer, bedre kameraer, bedre styresystemer, bedre skærme og et stigende antal funktioner.

Og det er langt fra slut med forbedringer. 2012 vil byde på en lang række teknologiske forbedringer fra smartphone-producenterne.

Quad-Core processorer

Der blev lanceret flere smartphones med dual core-processorer i 2011.

I 2012 vil vi se flere smartphones med de nye quad core-processorer, der er væsentligt hurtigere end dual core-processorerne.

Nvidias Tegra 3-processor forventes eksempelvis at være hele fem gange hurtigere end den nuværende Tegra 2, der har to kerner.

Også Qualcomm ventes at lancer en quad core-processor med navnet Snapdragon.

Near field-communication

Near field-communication er betegnelsen for den teknologi, der gør det muligt at vifte en smartphone foran en automat og eksempelvis betale en vare med smartphonen i stedet for at trække Visa-kortet op ad lommen.

Det er en funktion, der har været længe undervejs, men som kræver, at både teknologien, smartphone-producenterne, mobil-operatørerne, butikkerne og kreditkort-selskaberne alle finder sammen i fælles fodslag.

Meget kan tyde på, at alle disse forskellige parter endelig finder sammen i 2012 med lanceringen af brugbare løsninger.

Google Wallet er allerede klar med en løsning til såkaldt 'pay-by-phone', og Apple menes at være på vej med en NFC-løsning til kommende iPhone-modeller.

Også BlackBerry Bold 9900 har fået indbygget NFC-funktion.

720-pixel HD-opløsning bliver standard

Samsung Galaxy Nexus og HTC Rezound er blandt de første smartphones med skærme på 1280x720 pixels.

Alt tyder imidlertid på, at skærme med 720p opløsning bliver standard for alle kommende highend smartphones i 2012.

Det kan endda meget vel være, at smartphone-producenterne finder en metode til at få presset en høj opløsing ind i mindre skærme.

Disse funktioner vil komme

LTE-teknologi overalt

2011 blev på mange måder et eksperimentalår for 4G LTE-teknologien, der kan lavere hastigheder, der er flere gange hurtigere end de hastigheder, som 3G-netværk kan levere.

I oktober åbnede både Telia og TDC for 4G-net i Danmark. Det kan du læse mere om her.

De to selskaber har store forventninger til nettet, og med nye smartphones på markedet, kan det meget vel være, at 4G LTE bliver standard blandt nye high end-telefoner, som ser dagens lys i 2012.

Stemme-kontrol

Med lanceringen af stemmestyrings-funktionen Siri i iPhone 4S er proppen for alvor blevet taget af dette marked.

Der er næppe nogen tvivl om, at både Google og Microsoft arbejder på livet løs på at bringe nye stemmestyrings-funktioner ind i kommende smartphones.

Der er også mulighed for, at Apple vil åbne Siri for tredjeparts apps i 2012, ligesom det må regnes for givet, at Apple vil indarbejde Siris funktionaliteter i andre apps og funktioner på tværs af selskabets maskiner.

Bedre telefoner koster mindre

I takt med, at markedet modner og der kommer flere og flere modeller på markedet, vil prisen på også avancerede smartphones fortsætte med at falde.

Produkterne fra Apple er ganske vist stadig dyre, men der er tegn på, at prisen er på vej ned. Android-telefoner og Windows Phone-baserede smartphones kommer efter.

Microsofts Steve Ballmer har allerede bedyret, at selskabet 'vil kigge på,' hvordan det får bragt prisen på Windows-telefonerne ned.

Augmented reality - nu er det her

Vi har allerede set flere apps, der bygger på augmented reality-ideen, hvor et billede af virkeligheden indarbejdes i brugergrænsefladen på bestemte apps.

Det kan meget vel være, at vi i 2012 vil begynde at se tegn på, at augmented reality bliver en standard-ting i telefonerne i modsætning til i dag, hvor augmented reality er begrænset til bestemte funktioner i bestemte apps.

Et eksempel er Bings søgefunktion, der er bygget direkte ind i Windows Phone 7. Her kan man med telefonen pege på bygninger eller lignende, hvorefter appen vil vise et nyt lag på skærmen med oplysninger om lignende bygninger og lignende i nærheden.

Men ak, intet gennembrud på batteri-levetid

Mens smartphone-producenterne fortsætter med at udvikle teknologierne inden for processor-kraft, opløsning og datahastighed, kniber det mere, når det gælder batterilevetiden.

Her er det tvivlsomt, at vi vil se noget væsentligt gennembrud i 2012, da batteriproducenterne endnu arbejder i laboratorierne på nye teknologier, der imidlertid har lang vej, til de er færdigudviklede.

Det bedste bud på længere batterilevetid ligger således i optimering af telefonens strømforbrug.

Flere af de ny processorer har da også indbyggede strømbesparende funktioner.

Alligevel må du efter alt at dømme vente nogle år endnu, inden du kan få en smartphone med en batterilevetid på flere dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere