Artikel top billede

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0

Android 4.0 Ice Cream Sandwich er primært målrettet forbrugerne, men en række funktioner vil du også sætte pris på som erhvervsbruger.

Computerworld News Service: Tidligere på ugen offentliggjorde Google den seneste version, 4.0, af det populære mobilstyresystem Android, der har fået kodenavnet Ice Cream Sandwich. Samtidig blev lanceret en splinterny smartphone, der kører Android 4.0 navnlig Samsung Galaxy Nexus, der tidligere er blevet omtalt som Nexus Prime.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich og Galaxy Nexus

Selvom Google egentligt sigter efter forbrugerne med Android 4.0, så indeholder den nye version af mobilstyresystemet en række nye funktioner, der kan være anvendelige for forretningsfolk og systemadministratorer. Den følgende liste gennemgår de otte mest bemærkelsesværdige erhvervsrelaterede funktioner i Android 4.0, som sandsynligvis i løbet af de kommende uger og måneder vil blive tilgængelig på en vifte af nye enheder udover Galaxy Nexus samt på visse eksisterende smartphones og tablet-pc'er via opdatering af systemsoftwaren.

1. Understøtter fuld enhedskryptering

Den seneste version af Android understøtter nu også fuld on-device datakryptering på telefoner, oplyser udvikler hos Google Dan Morrill, der arbejder på Android. Tidligere versioner af Android har kunnet forbinde til Microsoft Exchange-servere for at få adgang til blandt andet virksomheders e-mail, kalendere og kontakter, men kun hvis de Exchange-servere ikke krævede fyld kryptering af enheden. (Microsofts helt nye mobilstyresystem, Windows Phone 7.5 Mango, understøtter ikke fuld kryptering og af den grund har jeg for nylig vurderet systemet til ikke at være egnet til erhvervsbrug.)

Krypteringen i Android Ice Cream Sandwich betyder, at alle forretningsdata på brugernes enheder er ulæselige i de forkerte hænder, så informationerne er beskyttede, selvom smartphonen mistes eller bliver stjålet.

Googles seneste version af Android til tablet-pc'er, 3.0 Honeycomb, understøtter ifølge Morrill i forvejen fuld kryptering.

2. Forbedret indtaling af tekst

Androids stemmehåndtering er ifølge Google blevet en hel del mere "intelligent" i Ice Cream Sandwich. Nu fremkommer teksten på skærmen øjeblikkeligt, når man taler. Man trykker blot på skærmtastaturets mikrofon-tast og indtaler sin e-mail, sms eller hvad man ellers ønsker at indtale af tekst.

Forbedringerne af denne funktion bør gøre den til en langt mere realistisk valgmulighed for erhvervsbrugere.

3. Forbedret kopiering og indsætning

Copy/paste-funktionen i Android Ice Cream Sandwich har også fået en overhaling, påpeger TechCrunch. Det bør nu være væsentligt lettere at vælge, kopiere og indsætte indhold. Og man kan nu hoppe rundt mellem hele blokke af tekst. Erhvervsbrugere, som sender mange e-mail og anden kommunikation vil helt sikkert værdsætte denne forbedring.

4. Nye kalenderfunktioner

Kalenderen i Android Ice Cream Sandwich har fået en ny brugergrænseflade, som gør det lettere og mere intuitivt at navigere rundt i sin kalender. En ny funktion, hvor man kan knibe for at zoome ind på kalenderaftaler, gør det langt enklere at finde frem til den aftale, man leder efter.

5. Lås telefonen op med ansigtet

Google har ikke offentliggjort særlig mange detaljer om den nye funktion Face Unlock i Android Ice Cream Sandwich, som gør det muligt at låse sin smartphone op ved blot at pege kameraet på sit eget ansigt. Derfor står det endnu ikke klart, om Face Unlock opfylder erhvervslivets sikkerhedskrav, så den kan gøre det ud for brugen af kodeord.

6. Apps kan nu slås fra

Android Ice Cream Sandwich inkluderer en ny funktion, der gør brugerne i stand til at deaktivere praktisk talt enhver applikation heriblandt præinstallerede apps, der kan bruge systemressourcer og batteri, selvom man vælger aldrig at bruge dem.

Android 4.0 giver dig mulighed for at slå apps helt fra, så de kun starter, hvis du åbner dem, forklarer Morrill.

7. Android Beam bruger NFC til deling af data

Det er i Android Ice Cream Sandwich også hurtigere og lettere at dele kontaktinformationer, webadresser, kort og rutevejledninger, videoer og media takket være en ny near field communications-baseret funktion ved navn Android Beam. Så nu kan du øjeblikkeligt starte processen med at dele data ved blot at holde to NFC-udstyrede smartphones med Android 4.0 op mod hinanden.

8. Tag et screenshot

En helt ny funktion i Android Ice Cream Sandwich til at gemme et skærmdump, gør det let at gemme et øjebliksbillede af, hvad der vises på din telefons skærm. På Samsung Galaxy Nexus holder man blot tænd- og slukknappen og knappen for at skrue ned for lyden nede samtidig for at tage et screenshot. (Også Android 3.0 Honeycomb til tablet-pc'er har en indbygget funktion til at tage screenshot.)

Denne nye funktion gør det for eksempel let for erhvervsbrugere at dele billeder af websider. Man kan også med fordel benytte screenshots, taget af brugerne og sendt til it-afdelingen, til diagnosticering og løsning af tekniske problemer med brugernes smartphones.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere