IT Factory genopstår efter konkurs

Internationale investorer har købt alle aktiviteter ud af IT Factorys konkursbo, og Lotus Notes-udvikleren genopstår nu uden de store forandringer. Administrerende direktør Stein Bagger lover dog, at selskabet om få måneder vil offentliggøre en revolutionerende strategi.

Den danske Notes-udvikler IT Factory har igen formået at overleve et truende kollaps og genopstår nu efter at internationalt baserede investorer har købt alle aktiviteter ud af selskabets konkursbo.

IT Factory gik ellers konkurs for to måneder siden - et år efter hovedinvestoren 2M Invests konkurs. Samtlige 50 medarbejdere stod til fyring, men de fleste af dem er nu tilbage i firmaet.

Også administrerende direktør, Stein Bagger, fortsætter, mens den tidligere CSC- og EDS-direktør Asger Jensby bliver ny bestyrelsesformand.

Nye aftaler snart på plads

- Selskabet er oppe at flyve igen, og om to måneder er vi klar med nogle nye aftaler, som er ret revolutionerende, siger Stein Bagger til Computerworld Online.

Han vil ikke sige meget om den nye strategi, men røber, at den nuværende globale og økonomiske situation kræver, at selskabet griber tingene anderledes an.

- Vi har afprøvet strategien i Centraleuropa og USA, og de aftaler skal vi nu have lukket, siger Stein Bagger.

Det er anden gang, at IT Factory er startet på en frisk. Sidste år parkerede IT Factory en milliongæld i selskabet Oldco, der skulle få penge, når det nye IT Factory fik overskud. Det endte i stedet med konkursen for to måneder siden.

I den seneste rekonstruktion er alle forbindelser til det gamle IT Factory og Oldco kappet, oplyser Stein Bagger. Kreditorerne, der blandt andet tæller Amagerbanken, er dermed endegyldigt gået glip af deres penge.

- Hvis vores investorer skulle skyde penge i det, ville de ikke have relation til det tidligere selskab, siger han.

Stein Bagger mener faktisk, at konkursen ikke har haft den store indflydelse på IT Factory.

- Butikken har givet overskud siden januar 2002, og 80 til 90 procent af vores omsætning kommer fra eksport, så vi er ikke særligt berørte af den situation, som vi har været i. Der har været en down-periode, hvor kunderne ikke kunne få den service, de skulle have, men vi er heldige, at det er foregået i sommerperioden, siger han.

IT Factory blev stiftet i Danmark i juli 1997 med det formål at udvikle software til Lotus Notes/Domino-platformen. Siden er også produkter til Microsoft Exchange kommet til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere