Artikel top billede

Minister: Derfor hugger vi kniven i Teknologirådet

Et bredt flertal i Folketinget skærer pengene til Teknologirådet væk. Minister forklarer hvorfor.

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at nedlægge Teknologirådet og skære bevillingen på 10 millioner kroner om året væk.

I stedet skal pengene bruges til forskning.

Computerworld har bedt uddannelsesminister Morten Østergaard (R) uddybe baggrunden for beslutningen, der har affødt en del kritik.

"Tiden er en anden end dengang i 1995, hvor rådet blev oprettet," fortæller Morten Østergaard indledningsvis.

Han forklarer, at teknologi og it i dag er indlejret i stort set alting - og på alle områder.

Bedre brugt på forskning

Derfor har han sammen med et enigt Folketing besluttet at nedlægge Teknologirådet, hvis arbejde han i øvrigt intet har at udsætte på.

Pointen er at pengene simpelthen er bedre brugt på forskning.

Teknologirådet oplyser at de selv har skaffet 13 millioner kroner i EU-forskningsmidler. Så det er vel egentlig en dårlig forretning ud fra et forskningssynspunkt at nedlægge det?

"Jeg anerkender fuldt ud, at de har være dygtige til at skaffe midler. Men det ændrer ikke ved at vi skal finde pengene på budgettet," siger Morten Østergaard.

Mange har kritiseret beslutningen om lukningen lige fra Dansk Industri til fagforeninger. Ligesom rådets arbejde er internationalt anerkendt. Har de bare ikke set lyset?

"Jeg tror, det er meget få ting. vi kan nedlægge, hvor der ikke vil være nogle der bliver kede af det."

"Det har ikke været en let beslutning."

"Men vi har altså en meget stram økonomi og knappe ressourcer," svarer Morten Østergaard.

Hvem skal nu udarbejde de kritiske og uafhængige analyser? KMD Analyse?

"Det synes jeg er et meget bredt spørgsmål."

"Man skal have uafhængig rådgivning fra mange steder. Og rådgivning fra sag til sag. Angående rådgivning til Folketinget så må det også ske fra gang til gang," siger ministeren.

Desuden peger Morten Østergaard på, at pengene faktisk kommer til at gå til uafhængig forskning, der i sidste ende også skaber viden.

Endelig oplyser ministeren at der er nedsat en Task Force, der ser på, hvordan man kan videreføre nogle af opgaverne i et andet regi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere