Artikel top billede

Ansatte slæber privat it-grej med på arbejde i stor stil

Medarbejdernes egne enheder sniger sig ind i netværket, hvad enten man vil det eller ej. Derfor bør virksomhederne åbne for muligheden. Men gør det med omtanke. Her er en opskrift.

Allerede få meter fra indgangen på Computerworlds adresse i Herlev møder man den første medarbejder i virksomheden, der har taget sin egen iPad med på arbejde.

Det er Computerworlds it-chef, Jacob Hoffmann, der ikke holder sig tilbage fra at bruge den veldesignede tavlecomputer på arbejdspladsen.

Og den tendens er faktisk udbredt på hele etagen, hvor massevis af selvindkøbte enheder eller testprodukter ligger frit fremme på hæve/sænke-bordene i det åbne kontorlandskab.

På dette punkt adskiller Computerworld sig ikke fra andre virksomheder rundt omkring i kongeriget.

Sniger sig med

De mobile enheder sniger sig nemlig ned i tasken og med på jobbet, selv om de ikke er betalt af arbejdsgiveren.

I Guds eget land har man ligefrem navngivet fænomenet med den knap så mundrette forkortelse BYOD: Bring your own device (to work).

Det kan være et aktiv, når medarbejderen tager sin egen iPad med på arbejde, men det skaber også nye udfordringer. Ikke mindst når det gælder sikkerheden i virksomheden.

Pres fra to sider

Mange arbejdsgivere har da også affundet sig med tanken om, at medarbejderne bringer deres egne telefoner, tavlecomputere eller bærbare computere med på jobbet.

Det kan ligefrem være en fordel for virksomheden, fordi der ofte er tale om hurtigere og nyere udstyr end det, som virksomheden råder over i forvejen.

Arbejdet kan således udføres smartere og bedre.

"Der er faktisk pres fra to sider. På den ene side har du brugerne, som selv ønsker at tage deres egne enheder med på arbejde," siger Kenneth Rosenkrantz, der er key account manager hos it-firmaet Network Services.

"På den anden side har du it-afdelinger, som efterhånden har så mange forskellige enheder at holde styr på, at de er meget tilfredse med at brugerne selv overtager ansvaret for deres udstyr."

En udfordring

Det kan være fristende for virksomheden at tillade tavlecomputere, smartphones og andre mobile enheder i netværket.

Men det er en udfordring at integrere de mange fremmede enheder i netværket uden at slække på sikkerheden.

"Det er et klart dilemma. Hvordan skal man sørge for, at brugeren på den ene side har en oplevelse af, at de kan arbejde med deres eget udstyr og selv styre opsætningen, mens man samtidig sørger for, at sikkerheden er i top. Det er jo udstyr, der kommer fra et hjemme-miljø," vurderer Kenneth Rosenkrantz.

Der er flere løsninger på, hvordan man klarer sikkerhedsskærene. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Undgå netværksproblemer med de ansattes it-grej.

Sådan undgår du at dit private it-grej skader firmaet.

Sådan har Lego givet plads til ansattes eget it-grej.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere