Artikel top billede

(Foto: Søren Hytting)

Tidligere videnskabsminister har fået nyt it-job

Tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) skal stå i spidsen for usædvanligt it-projekt i Sønderjylland.

Den tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) har fået et nyt job i it-verden.

Hun bliver direktør for et usædvanligt fusionsprojekt i Sønderborg, der rummer en international kunsthal for digital kunst, et forsknings- og udviklingscenter for it i undervisningen samt et formidlingscenter for velfærdsteknologi.

Den røde tråd gennem kunsthallen er teknologi, men i forskellige former som kunst, undervisning og erhverv.

Der er tale om et langsigtet projekt, og selvom den tidligere minister allerede er tiltrådt som direktør, er kunsthallen indtil videre kun på tegnebrættet.

Den amerikanske arkitekt, Frank Gehry har tegnet de første skitser til kunsthallen, der skal opføres på Sønderborgs nye havnefront inden 2017. 
 
Formidling af ny teknologi
Her skal der blandt andet arbejdes med formidling af ny teknologi for at inspirere små og mellemstore virksomheder. Den forventede anlægssum er på mellem 200 og 300 millioner kroner.

Charlotte Sahl-Madsen oplyser at hun efter valget i september og hendes farvel til ministerposten har haft jobtilbud fra erhvervslivet, forsknings- og it-verdenen og kulturlivet i ind- og udland.

"Jeg har været utrolig privilegeret og er meget smigret over de anerkendende tilbud. Når det i sidste ende er Kulturhallen, jeg har valgt at takke ja til, skyldes det, at stillingen er den suverænt mest uforudsigelige og ubetinget mest ambitiøse," siger hun.

HUn fortæller, at hendes entreprenør-gen i den grad er blevet pirret af projektet.

"Som udgangspunkt har vi en vidtløftig idé, en meget attraktiv byggegrund og endnu ikke en eneste krone at bygge for! Det skal vi inden 2017 have omsat til store kunstoplevelser i enestående arkitektur, inspirerende undervisning og formidling af velfærdteknologi til borgerne og virksomhederne," siger den tidligere minister.

Hun har tidligere været ansat som udviklingschef i Lego og direktør for Lego Visionlab og fungeret som adm. direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe på Als.

Nu skal der arbejdes med "new digital art" og forsknings- og udviklingsaktiviteter indenfor digital undervisning.

"Kunsthallen fokuserer på digitalisering. Som videnskabsminister med ansvar for blandt andet it og tele har jeg fået stor indsigt i de enorme muligheder, digitaliseringen rummer for den enkelte og for samfundet. Men begrebet "digitalisering" er dog meget abstrakt, så med Kunsthallen vil vi bringe det i øjenhøjde og vise konkrete eksempler, som de besøgende kan afprøve direkte," siger Charlotte Sahl-Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere