Staten kræver 286 millioner af Orange

Den danske stat og de øvrige minoritetsaktionærer i teleselskabet Orange har anlagt endnu en voldgiftssag mod hovedaktionæren, den fransk-kontrollerede Orange-gruppe. Staten kræver, at Orange-gruppen køber statens aktier for 286 millioner kroner.

Et nyt slagsmål er i gang mellem aktionærerne i det danske teleselskab Orange.

Hvis minoritetsaktionærerne også vinder denne sag, ryger der 286 millioner kroner plus renter og diverse tillæg ned i den danske statskasse.

Staten og de øvrige minoritetsaktionærer kræver at kunne sælge deres aktier i selskabet til den internationale Orange-gruppe for i alt 948 millioner kroner - plus renter´på 15 procent om året.

Aktionærerne har derfor anlagt en voldgiftssag imod Wirefree Services Denmark, der bestyrer majoriteten i Orange Danmark og ejes af Orange-gruppen.

Sagen skyldes Orange Danmarks fortsatte fastnetaktiviteter, som ifølge minoritetsaktionærerne for længst skulle have været afviklet.

Sælger aktier til overpris

Det gjorde de opmærksom på inden den 20. juli sidste år, og hvis voldgiftsretten giver minoritetsaktionærerne medhold, vanker der dermed en fordelagtig gevinst som en følge af aktionæroverenskomsten.

Den giver nemlig minoritetsaktionærerne ret til at sælge deres aktier til overpris, hvis Orange-koncernen forsømmer sine forpligtelser over for det danske teleselskab.

Sagen er beskrevet i Oranges internationale halvårsregnskab, der blev fremlagt mandag, og Orange selv afviser at have forbrudt sig imod aktionæroverenskomsten.

I Finansministeriet, der bestyrer statens Orange-aktier, har kontorchef Peter Brixen ingen kommentarer til voldgiftssagen.

Han bekræfter dog, at den finder sted sideløbende med en retssag, minoritetsaktionærerne har anlagt mod Orange-gruppen ved Østre Landsret.

Flere sager

Retssagen handler om en generalforsamling, hvor minoritetsaktionærerne følte sig trynet, fordi Orange-gruppen ville købe deres aktier til spotpris.

Det skulle være i strid med den danske aktieselskabslov, der forbyder hovedaktionærer at bruge generalforsamlinger til at opnå "utilbørlige fordele" på minoritetsaktionærernes bekostning.

I sommer vandt den danske stat en voldgiftssag imod Orange-gruppen, som havde været undervejs i tre år.

Den sag handlede om, at Orange havde lovet sine mindretalsaktionærer at stifte en selstændig internetudbyder i Danmark under navnet Wanadoo Denmark.

Internetudbyderen skulle sælges til det europæiske Wanadoo-selskab, og mindretalsaktionærerne skulle score en gevinst. Det skete bare ikke. Orange tabte voldgiftssagen og blev pålagt at betale den danske stat 152 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere