Artikel top billede

Microsofts DropBox-konkurrent blokerer dine erotiske billeder

SkyDrive fra Microsoft er en stor udvidelse af din harddisk. Men du bestemmer ikke selv, hvad der må ligge i mappen.

For kort tid siden genoplivede Microsoft sin cloud-tjeneste SkyDrive. Den er nu pakket i en nutidig HTML5-indpakning. Tilgængelig på mange platforme og med 25GB gratis plads i skyen.

Men selv om SkyDrive opfører sig som en udvidelse af din egen computers hukommelse, så har du ikke samme råderet over indholdet.

Det har en ComON-læser oplevet ved det tilfælde.

"Jeg havde nogle billeder af nogle meget lidt påklædte damer liggende, og lige pludselig så havde Microsoft lukket mit SkyDrive," fortæller han.

"Jeg troede faktisk, at det var et privat drev, som kun blev tjekket, hvis nogen havde mistanke om noget ulovligt, og der var intet ulovligt ved mine billeder. Nu havde jeg også andre dokumenter og billeder liggende, som ikke havde noget pornografisk indhold, men alt dette kunne jeg jo havde mistet. Efter jeg bad om at få åbnet drevet igen, så havde jeg 48 timer til at slette billederne, ellers ville mit drev blive lukket for altid."

Jeg vidste det jo godt, men...

Microsoft oplyser i sine betingelser, at man underlægger sig firmaets kontrol og tillader Microsoft at råde over indholdet.

"Men dem havde jeg jo ikke læst - hvem gør det?" sprørger han retorisk.

Læs flere detaljer om SkyDrive på PC World.dk.

"Det vil sige, at man slet ikke kan være sikker på at havde sine data i fred, man kan aldrig vide, hvornår der sidder nogle fra Microsoft og tjekker ens indhold fra sit SkyDrive. Jeg troede faktisk også, indholdet var krypteret."

Han tilføjer med et glimt i øjet, at SkyDrive også har været eksponeret i tv-serien NCIS:LA, hvor efterforskere bruger SkyDrive. Men selv om SkyDrive skulle være sikkert nok til politiet, så var oplevelsen med til bremse hans skridt op i skyen: 

"Min konklusion er, at jeg skal aldrig have noget med cloudcomputing eller Skydrive at gøre mere. Ens filer og dokumenter er absolut ikke i sikkerhed for nysgerrige øjne. Alle mine dokumenter er blevet fjernet fra SkyDrive igen. Det er vidst bedst at opbevare dem hjemme hos en selv," siger ComON-læseren og spørger efter andre danskeres oplysninger med SkyDrive. 

Dem er du velkommen til at skrive i kommentarfeltet eller sende til redaktionen@comon.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere