Artikel top billede

Vild uenighed: Er e-mailen dødsdømt eller ej?

E-mailen er en forældet kommunikationsform - eller er den?

Læs også:

Din e-mail er såå old school - nu kommer afløserne

Rigtig mange har i Computerworld læst, at Thierry Breton, øverste chef for det franske it-konsulenthus Atos, ikke har sendt en eneste email i løbet af de seneste tre år.

"Hvis folk vil i kontakt med mig, så kan de komme og besøge mig eller sende en tekstbesked," siger den 56-årige direktør.

Den kommentar fik mange op af stolen. Artiklen trak en strøm af debatindlæg efter sig, hvoraf mange giver udtryk for, at e-mail bestemt ikke er døende, og at denne asynkrone kommunikationsform fortsat har en fremtid i erhvervslivet.

Kommer mailen til undsætning

En af dem, der kommer mailen til undsætning, er software-virksomheden Meeho! ApS, som i stedet retter kritikken mod arbejdskulturen.

"Hvis man erstatter e-mailen med statusopdateringer, kommentarer til aktiviteter, og hvad der eller har været fremme af alternativer, så ender man bare med samme udgangspunkt: en masse information lagret som tekst, bare i et endnu mere komplekst system end indbakken," lyder det fra Meeho!s grundlægger og direktør, Kasper Tidemann.

Han mener, kun man kan ændre arbejdsgangen ved at "ændre det underliggende fænomen." Hvis der er tidsspild på en arbejdsplads, er det et spørgsmål om arbejdskulturen, ikke de tekniske faciliteter.

Ændrer ikke noget

At afskaffe e-mailen ændrer ikke noget, men selvfølgelig kan man forbedre dens funktionalitet, mener altså Meeho!, som selv tilbyder sig med noget, firmaet kalder e-mail-integration.

Dette arbejdsværktøj giver alle ansatte i en virksomhed mulighed for at se og fortsætte tråden til en specifik kontakt, så det bliver nemmere at holde styr på, hvem der sagde hvad, hvornår og hvorfor. En idé, der ligger tæt op af de sms-tråde, som mange mobiloperatører tilbyder, og hvor man adskiller kommunikationen i sammenhængende tråde af sms-beskeder.

Jon Lund fra Danish Online News Association, DONA, er også blandt kritikerne af den traditionelle e-mail. I Politiken slår han fast, at e-mail er en tidsrøver, at e-mail er for lette at sende, de "fremmer vrøvl," og de giver dokumentkludder.

Ingen jobmails i fritiden

En anden måde at reducere den typisk ret omfattende e-mail-kommunikation, er at lukke ned for alle arbejdsrelaterede e-mails uden for arbejdstiden, som den tyske bilproducent Volkswagen har gjort.

I øvrigt nøjes Jon Lund ikke med at kritisere e-mail. Han kommer også med et alternativ i form af "Podio - det danske alternativ."

Den danske to år gamle og 25 mand store iværksættervirksomhed Podio fra København vil med en slags Facebook for virksomheder ændre den måde, firmaer verden over arbejder på med deres kommunikation.

"I Podio laver man faglige opdateringer og "skriver noter, linker, 'liker' og kommenterer. Og alle dine kolleger kan se, hvad du laver, hvis de kigger efter - helt uden indbakketerror," skriver Jan Lund i Politiken.

Hverken Podios 'Facebook for virksomheder' eller Meeho!'s 'e-mailintegration' er alene om at byde e-mailen op til (døde)dans. Der er masser af andre alternativer derude for dem, der ikke gider e-mailen længere.

Læs også:

Din e-mail er såå old school - nu kommer afløserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere