Artikel top billede

Facebook-hadende studerende fik aldrig besked om aflevering under nedbrud på Københavns Universitet

Københavns Universitet forsøgte at bruge Facebook til at informere studerende om opgaveafleveringer under gårsdagens store it-nedbrud.

Det massive nedbrud på Københavns Universitet i går faldt sammen med afleveringer på mange institutter, så studerende havde ikke mulighed for at aflevere deres færdige opgaver. Det gav telefonstorm fra studerende, der var bange for dumpe på grund af manglende aflevering.

Ifølge ComONs oplysninger er alle frister blevet forlænget, så ingen dumper på grund af den døde, gamle server.

Informationen til de studerende i går var besværliggjort af, at alle typiske kommunikationskanaler var afbrudt.

Både KU's hjemmeside og intranet gik i sort, da DNS-serveren også var nede, så selv om de underliggende systemer flere steder var oppe at køre, så kunne de studerende ikke tilgå dem via den normalt centrale kommunikationsplatform, intranettet. KU's centrale studieledelse sendte løbende statusopdateringer ud via Facebook og SMS - med links til de platforme og systemer, som de studerende skulle bruge til bl.a. at aflevere eksamensopgaver.
 
På Datalogisk Institut (DIKU) nåede denne kommunikation dog kun ud til et fåtal af de studerende.

"Vi er klar over, at der er forholdsvis mange på studiet, der bevidst har fravalgt at bruge Facebook, så de fik ikke beskeden," fortæller Inge Hviid Jensen, kommunikationsmedarbejder på DIKU.

"Her måtte vores kursusansvarlige træde til med individuelle løsninger. De fleste har løst problemerne ved at give fristudsættelser og tillade papirafleveringer, så skaden er til at overse. Men helt generelt har vi lært, at der skal kommunikeres bredere og endnu hurtigere næste gang, hvis universitetet skulle blive udsat for samme størrelse nedbrud.

På DIKU har 42 personer trykket på "synes godt om" til den lokale Facebookgruppe DIKU Stud.

Det skal altså ikke komme studerende til skade, at de har vendt Facebook ryggen.

Nedetid i over et døgn

Her til morgen var flere systemer i det samlende Koncern-it stadig ikke tilgængelige.

"De centrale systemer til studerende kørte igen fra 9:30. De fleste administrative systemer er ved at være oppe, men det varer nok et par timer endnu, før vi er helt på plads," siger Bo Bendsen, vicedirektør for Koncern-it på Københavns Universitet.

Hans mandskab havde ellers håbet, at nye servere kunne være oppe, og at backuppen kunne være rullet ud i går, men genskabelsen af de tabte data tog længere tid end forventet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere