Artikel top billede

Apple efter kæmpe-audit: Sådan er forhold på fabrikker

For første gang nogensinde løfter Apple sløret for, hvordan forholdene er på de fabrikker, hvor selskabet får produceret sine produkter. Se listen over underleverandørerne her.

For første gang nogensinde løfter Apple sløret for hele det netværk af samlefabrikker, hvor selskabet får samlet sine produkter som iPhone, iPod og iPad.

Det sker i en 27 sider lang rapport, som selskabet har udarbejdet.

Rapporten indeholder desuden detaljer om arbejdsforhold og lignende i selskabets supply chain, der strækker sig ud over hele Asien med Kina som hovedområdet.

Rapporten er ikke mindst blevet udarbejdet, fordi Apple er under stigende pres fra flere aktivist-organisationer i både Asien og Vesten, der beskylder selskabet for ikke at have styr på arbejdsforholdende hos de asiatiske underleverandører.

Bag rapporten ligger 229 såkaldte audits på fabrikker, der arbejder for Apple.

Her fandt Apple blandt andet 112 tilfælde, hvor farlige kemikalier ikke blev håndteret korrekt, ligesom mange af underleverandørerne har tvunget medarbejderne til rutinemæssige screeninger for sygdom eller graviditet, skriver avisen.

Børnearbejdere

Næsten en tredjedel af Apples underleverandører har desuden ikke fulgt Apples standarder for løn-forhold, ligesom fem af fabrikkerne har haft børnearbejdere ansat.

Apple har nu besluttet at indføre en række kontrol-foranstaltninger med henblik på at forbedre forholdende på fabrikkerne. Ligeledes vil antallet af audits i Malaysia og Singapore samt omfanget af efteruddannelses-programmer blive øget, hedder det.

I rapporten nævnes 156 underleverandører, der står bag leverancer af 97 procent af Apples supply chain - inklusive materialer, produktion og samling.

De tæller blandt andre Sony og Intel.

Ét selskab bliver nævnt en del gange, nemlig Foxconn, der er en af Apples største fremstillings-partnere.

Foxconn har tidligere været ramt af en række selvmord blandt medarbejdere, ligesom en af selskabets fabrikker sidste år blev ramt af en stor eksplosion, der dræbte flere.

Læs også:

300 ansatte på Apple-fabrik truede med selvmord.

Nyt dødsfald hos berygtet Apple-leverandør.

Selvmords-trend breder sig hos iPad-arbejdere.

Firma bag selvmords-fabrik lukker anlæg i Indien.

Kina kræver bedre forhold på selvmords-fabrik.

Her er de farligste job i teknologi-verdenen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere