Artikel top billede

Et vikar-system skal sikre Skat mod nye udskydelser af nyt motorregister, der kan gøre det nemmere at om- og indregistrere køretøjer. (Foto: © Claude Dagenais, 2007 /)

Skat erstatter forsinket CSC-system med nødløsning

Skat vil med en nødudviklet erstatning for forsinket CSC-system forsøge at få digitalt motorregister klar til premiere.

Ved at sætte et midlertidigt it-system ind som vikar for det stormomsuste og forsinkede opkrævningssystem Debitormotor, håber Skat at kunne have premiere på et længe ventet digitalt motorregister 6. juni. 

Debitormotor skal leveres af it-giganten CSC, men systemet er forsinket og har flere gange tvunget Skat til at udsætte det digitale motorregister. 

Selve motorregisteret, der for længst er færdigudviklet, skal gøre det meget nemmere at om- og indregistrere omkring en million motorkøretøjer hvert år.

Hos Skat fortæller fagdirektør for it-projekter hos Skat, Kristian Vengsgaard, at Skat har valgt at udvide en af Skats eksisterende opkrævningsløsning, så den midlertidigt kan bruges til motorregistet. 

"Det er en løsning, vi har lavet for at dekoble den afhængighed, der har eksisteret mellem Debitormotor og Motorregisteret," siger han. 

Dermed ser han brugen af vikar-systemet som en slags forsikring mod yderligere forsinkelser af motorregistreret.  

Nødløsning mod flere forsinkelser

Han fortæller, at der er tale om en midlertidig dekobling, som ikke på nogen måde er en luksus-løsning.

"Den er det absolutte minimum, der gør, at vi kan idriftsætte motorregisteret og få vore opkrævninger igennem systemernet og dermed løse vores forvaltningsmæssige opgave," siger Kristian Vengsgaard.

Han betegner vikar-systemet som et ekstra stykke arbejde, der er nødvendigt for at sikre, at Skat ikke fortsat skal genere bilforhandlere, forsikringsselskaber og andre interessenter med flere udsættelser af den længe ventede løsning.

Han fortæller, at Skat har valgt løsningen, fordi myndigheden har været usikker på status af Debitormotorprojektet.

Denne usikkerhed kulminerede i efteråret med at Skat anklagede CSC for bevidst at føre myndigheden bag lyset i forhold til systemets status.  

Stadig usikkerhed om projekt

Siden da har Skat efter eksterne undersøgelser og overvejelser om at fyre CSC valgt at beholde firmaet som leverandør. Dog på skærpede vilkår

Selvom situationen mellem parterne og på projektet er bedret, er Skat stadig usikker på, hvornår Debitormotor bliver færdig.

"Vi står i en situation, hvor vi stadigvæk er usikre på en plan. Derfor vælger vi at lade være med at anvende Debitormotor i første omgang," siger han.  

Han fortæller, at indsættelsen af vikar-systemet skal ses som en risko-minimering, og at pengene derfor er givet godt ud. 

Kristian Vengsgaard vurderer, at Skat vil modtage Debitormotor fra CSC i løbet af april eller maj 2012. 

Dermed er systemet kun en anelse forsinket i forhold til Skats tidligere udmelding i oktober 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere