Artikel top billede

Sådan skal Windows og SkyDrive smeltes sammen

SkyDrive skal være en kernefunktion i Windows. Her er Microsofts konkrete SkyDrive-planer.

Læs også:

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Her er Microsofts nye SkyDrive-tjeneste

Computerworld News Service: Microsoft planlægger at udvide SkyDrive, så tjenesten i stedet for en online fil-storage-service bliver det, virksomheden kalder "en device cloud".

Tjenesten skal således integreres tæt med Windows 8 - næste version af virksomhedens styresystem.

Visionen er, at SkyDrive skal udgøre "et enkelt drev," der skal være tilgængelig fra alle enheder, give brugerne "øjeblikkelig, sikker og privat adgang til deres filer" og gøre det muligt at dele filerne med andre, fortæller Microsoft i et blogindlæg.

I Windows 8 vil "DNA" fra SkyDrive og filsynkroniseringsteknologien Mesh blive knyttet sammen til en enkelt service, fortæller Microsoft i indlægget på virksomhedens blog "Building Windows 8", som er skrevet af Mike Torres og Omar Shahine, der er group program managers for SkyDrive.

Sådan kommer det til at fungere

SkyDrive bliver inkluderet som applikation i Windows 8, SkyDrive-filerne bliver tilgængelige via Windows Explorer, og brugerne vil kunne hente filer over afstand fra deres harddisk ved hjælp af SkyDrive.com.

SkyDrive-applikationen, der vil indgå i Windows 8, bliver i Metro-stil, og det betyder, at brugerfladen bliver optimeret til touch-baserede enheder, og at det bliver muligt for folk at få adgang til deres SkyDrive-konto fra enhver Metro-applikation ved hjælp af de kontrolfunktioner i Windows 8, der bruges til at åbne, gemme og dele filer.

"Det vil bringe en fil-cloud til alle Metro-applikationer, og på den måde kan man åbne filer i SkyDrive og gemme dem på SkyDrive lige så nemt som på et lokalt drev," står der i indlægget.

For at udnytte den funktion skal brugerne bare registrere sig med en e-mail-adresse via en pc med Windows 8, hvorefter "du kan få nem adgang til alle filer på SkyDrive via enhver enhed med Windows 8," står der videre.

Drag and drop

Windows 8 vil dog også indeholde en traditionel desktop-applikation til SkyDrive, der kan håndteres ved hjælp af Windows Explorer, og som er tilgængelig for desktop-applikationer som Office. Brugerne vil kunne gemme og genfinde SkyDrive-filer ved hjælp af en drag-and-drop-brugerflade.

Ved hjælp af en synkroniseringsfunktion baseret på Mesh vil det blive muligt med desktop-kopier af SkyDrive-filerne, der synkroniserer ændringer, så dokumentet forbliver konsistent både lokalt og i skyen.

Denne desktop-version af SkyDrive vil være kompatibel med enheder, der kører med Windows Vista og Windows 7.

Endelig gør SkyDrive på Windows 8 det muligt for folk at opnå fjernadgang til filer, som de har valgt kun at gemme lokalt på pc'ens harddisk - en funktion som Microsoft har udviklet i erkendelsen af, at ikke alle mennesker ønsker at gemme alle filer online i SkyDrive.

Fjernadgang via SkyDrive.com kræver, at brugerne registrerer et ekstra godkendelses-element - en kode som Microsoft fremsender til en alternativ mail-adresse eller til brugerens mobiltelefon.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Her er Microsofts mest undervurderede teknologi

Her er Microsofts nye SkyDrive-tjeneste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere