Artikel top billede

(Foto: /)

Dansk chip skal smadre telebranchens roaming-fidus

Dansk teleselskab vil sætte stopper for dyr udlandstelefoni. Læs her hvordan.

Læs også:

Derfor skal du betale kassen for roaming

Regeringen: Roaming-priserne skal længere ned

En chokerende telefonregning er desværre ofte med i bagagen, når danskere kommer tilbage fra en tur i udlandet.

Men det skal være slut nu, hvis står det til det nystartede danske teleselskab Interfone, der har en række garvede veteraner fra den succesrige mobildistributør Dangaard Telecom i spidsen.

Ved hjælp af en ny-opfundet chipløsning baseret på IP-telefoni, der så at sige kører udlandssamtalerne uden om teleoperatørernes dyre internationale linjer, lover Interfone kunderne minuttakster ved udlandstelefoni på mellem 75 øre og 2,5 kroner.

En krigserklæring

Interfone lægger ikke skjul på, at tiltaget er en form for krigserklæring mod teleoperatørerne.

"Interfone har potentiale til at blive en killer-applikation, der kan skabe et nyt dansk tele-eventyr. Løsningen er genial, men selvfølgelig knap så sjov for teleoperatørernes omsætning," lyder det fra Interfones bestyrelsesformand og investor Steen Folmer Pedersen, der er tidligere direktør i Dangaard Telecom.

Han fortsætter:

"Omvendt vil mange operatører internationalt hurtigt se Interfone-løsningen som en mulighed fremfor en konkurrent. De har i øvrigt ikke noget valg, for kunderne kommer til at vælge Interfone eller et lignende produkt, fordi roaming-priserne er høje via GSM-nettet internationalt."

Chippen, der sælges for 299 kroner, placeres oven på mobiltelefonens eksisterede SIM-kort, og herefter er det Interfone - og ikke teleoperatøren - der sender roaming-regningen af sted til kunden.

Chippen aktiveres kun ved opkald til udlandet fra Danmark og ved brug af telefonen i udlandet. Ved opkald "afbrydes" den internationale GSM-forbindelse, hvorefter kaldet routes via internettet.

"Vi har lavet aftaler med to operatører, TDC og hollandske KPM. Vi køber kort sagt trafikken hos dem, og systemet vælger automatisk den operatør, der leverer den billigste pris til samme høje kvalitet. Vi afregner kunderne pr. sekund, og det er der ikke mange af de andre, der gør," fortæller direktør Jørn Husted, der ligeledes har en fortid i toppen af Dangaard Telecom.

Det kan derfor tage nogle sekunder mere at etablere kaldet, men Interfone bedyrer, at samtalekvaliteten er den samme som ellers.

Har flere planer

Interfone gik i luften i sidste uge. Jørn Husted, er i fuld gang med at opbygge et forhandlernetværk i første omgang i Danmark og resten Skandinavien.

Håbet er et internationalt gennembrud.

"Ret beset er besparelserne ofte større i mange andre lande end i Danmark, som er forholdsvis liberaliseret som telemarked - men alligevel er roaming-omkostningerne i Danmark astronomiske for mange virksomheder," lyder det fra Jørn Husted.  

I første omgang hjælper chippen kun på voice, og altså ikke på data-roaming. Den virker heller ikke på roaming via satellittelefoni, som også kan være et problem.

At udvide til data-roaming ligger dog i Interfones fremtidskort.

EU har fastsat loftet for roaming inden for EU's grænser til 3,65 kroner i minuttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere