Artikel top billede

Leasing-fup truer Kattens Værn

En leasing-aftale med kopiforhandler for tre kopimaskiner dræner kassen i Kattens Værn for op mod seks millioner kroner.

En syv år gammel leasingaftale truer med at dræne kassebeholdningen i foreningen Kattens Værn. Tilbage i 2005 indgik foreningens en aftale med selskabet Four Focus om leasing af i alt tre Toshiba-kopimaskiner.

Bag Four Focus stod Tommy Hansen, som også er kendt under navnet Tommy Dender. Han har flere gange været sat i forbindelse med tvivlsomme leasingarrangementer, hvor især mindre kunder er kommet i alvorlig økonomisk klemme.

Tommy Dender/Tommy Hansen er i øvrigt kendt i det professionelle poker-miljø, hvor han også er kendt under sit kælenavn "Kopikongen".

Ifølge direktør i Kattens Værn, Michael Christiansen, vil leasingaftalen koste foreningen omkring seks millioner kroner eller omkring 20 gange nyprisen for de tre maskiner, som ifølge Michael Christiansen udgør højst 350.000 kroner.  

Foreningen betaler stadig 650.000 kroner om året på den sidste leasing-kontrakt. Og det eneste foreningen har fået ud af de mange millioner er tre kopimaskiner, hvoraf de to ifølge direktøren stort set står ubrugte hen.

"Udover kopi-maskinerne er der lagt printløsning til 30 brugere oveni. Men vi har aldrig været flere end fem medarbejdere i vores sekretariat. Tager man alle forpligtelser med løber det op i syv millioner kroner, men jeg vil tro, at vi kommer til at ligge på en samlet betaling på omkring de seks millioner," fortæller Michael Christiansen til CRN.

Han forklarer samtidig, at aftalen oprindeligt er indgået af foreningen tidligere direktør, som ikke har efterladt kopier af kontrakterne. Hvordan det har kunnet lade sig gøre, har han ikke nogen forklaring på.

"Ingen mennesker vil være så ubegavede, at de ville tillade en leasingaftale af den type i en forening som vores," lyder den syrlige kommentar fra Michael Christiansen.

Den dyre leasingaftale truer nu med helt at tømme kassen i Kattens Værn, som står foran at måtte dreje nøglen om medmindre medlemmerne støtter økonomisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere