Artikel top billede

Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år

Microsoft Convergence: Microsoft vil fremover udsende spritnye versioner af Dynamics hvert eneste år. Se Microsofts begrundelse for at accellerere udviklingsarbejdet så voldsomt.

Læs også:

Microsoft tager konsekvensen af nye it-trends

Houston, Texas: Ud med de få, store opdateringer. Ind med de mange små.

Sådan lyder det fra Microsoft på den store Convergence-konference, der i disse dage løber af stablen i Houston, Texas, hvor op mod 10.000 Microsoft-folk er samlet for at handle, udvikle og lære om Dynamics-systemerne.

Tidligere har Microsoft arbejdet efter en model, hvor selskabet har lanceret en ny version af de udbredte Dynamics ERP-systemer hvert tredje år.

Sådan bliver det ikke i fremtiden. Fremover vil selskabet nemlig udsende en ny version af Dynamics ERP-systemerne én gang årligt, som imidlertid bliver en del mindre end de hidtidige store opgraderinger.

Det skal være med til at gøre brugerne mere konkurrencedygtige, mere fremme på beatet og bedre i stand til hele tiden at have det seneste nye ombord.

"Vi er i en tilstand, hvor vi shipper og opdaterer hele tiden. Det er en agil tilstand, hvor vi hele tiden løber meget stærkt," lyder det fra russeren Kirill Tatarinov, der er øverste chef for Dynamics-forretningen.

Nemmere for brugerne

Ideen er, at de hyppigere udsendelser af nye versioner skal gøre det nemmere for brugerne hele tiden at indrette sig optimalt uden at skulle pumpe massevis af ressourcer i arbejdet med en ny gigant-opdatering hvert tredje år.

Det sker i erkendelsen af, at det hidtil har været voldsomt ressourcetungt for brugerne dels at skulle sætte sig ind i og dels implementere de tre-årige lanceringer, der - som en deltager på konferencen udtrykker det - har svaret til, at en stor Microsoft-lastbil er buldret ind på gårdspladsen og læsset en stor lastbil-fuld teknologi ude midt i det hele og så kørt igen.

"De hyppigere opgraderinger vil gøre det langt mere smooth for brugerne, for hver enkelt opgradering vil blive mindre end tidligere, hvor vi jo nærmest har highjacked det hele hvert tredje år. På denne måde bliver det mere end glidende proces," siger Daniel Brown, udviklingschef for Microsofts Dynamics NAV.

Vil få konsekvenser for brugerne

De mange nye lanceringer vil få konsekvenser for rigtigt mange af Microsofts partnere og kunder, der hidtil har været vant til at skulle tage stilling til de store opgraderinger hvert tredje år.
Hos en af de helt store Microsoft-konsulenthuse i Danmark, Logica, er account director Kim Wolters ganske glad for at kunne slippe for de store og ressourcetunge tre-årige vognlæs teknologier.

"Det kræver helt vildt meget at sætte sig ind i disse læs for både os og vores kunder," siger han.

Han peger på, at de hyppigere, men mindre, opgraderinger vil være langt nemmere at forholde sig til for alle, ligesom man ikke længere behøver frygte, at man kommer tre år eller seks år eller ni år bagud. Fremover vil det højst blive et år ad gangen.

Bare man kunne beholde det samme

Ikke alt er dog rosenrødt, lyder det fra Kim Wolters. For det kræver tid og ressourcer og penge at sætte sig ind i enhver ny version, der kommer på gaden.

"Dybest set kunne vi vist alle godt tænke os, at vi kunne beholde det samme system i 25 år uden at pille ved det. Jeg kender ingen, der ikke af og til er træt af pacen af forandringer, som vi bliver mødt med" siger han.

Kim Wolters peger på, at alle imidlertid pacer hinanden fremad i jagten på de bedste systemer, der kan give konkurrencefordele i forhold til rivalerne.

Derfor er alle hele tiden på jagt efter nye og bedre systemer - godt hjulpet på vej af den hidsige teknologiske udvikling og leverandørerne, der pumper nye smarte teknologier ud i stor huj og hast.

"Men jeg tror da, at alle egentlig godt kunne tænke sig, at vi alle blev enige om at sænke farten lidt. Men det kommer nok ikke til at ske," griner Kim Wolters.

Læs også:

Microsoft tager konsekvensen af nye it-trends




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere