Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft tager konsekvensen af nye it-trends

Reportage: Det er nødvendigt at være lynhurtig på aftrækkeren, hvis man skal slå konkurrenterne, lyder det fra Microsoft. Reportage fra Convergence i USA netop nu.

Houston, Texas: Der er penge i Microsofts Dynamics-forretning, og det er der mange, der har opdaget.

I hvert fald afvikler Microsoft netop nu den største Convergence-konference nogensinde. På den helt udsolgte konference deltager op mod 10.000 kunder fra 270 virksomheder fra 50 lande.

Det bringer Convergence-konferencen op i samme kaliber som Microsofts allerstørste samlinger.

Store forventninger

Der er da også meget store forventninger til de dansk-udviklede Dynamics-produkter, der ifølge Microsoft for alvor er på vej ud af en ny vej.

"Vi står overfor en helt ny teknologisk æra, som vi har enorme forventninger til," siger Kevin Turner, der er driftsdirektør, COO, i Microsoft.

Denne nye æra bygger ifølge ham på dels den økonomiske krise, der skaber stort behov for ny og effektiviserende teknologi, den sociale revolution på internettet, data-eksplosionen, consumerization-bølgen, erkendelsen af at alle typer maskiner forbindes med hinanden samt den hastige udvikling inden for nye måder at interagere med maskinerne på.

Transformation

"Verden bliver mere og mere kompleks, og det øger kravene til hastighed og omstilling. Vi har en løsning til alle typer virksomheder. Dette er allerede nu et af de hurtigst voksende områder i Microsoft," siger Kevin Turner.

Den komplekse verden, som mange virksomheder befinder sig i, stiller store krav til både deres omstillings-parathed og deres brug af teknologierne, lyder ræsonnementet fra Microsoft.

De nye trends giver nemlig mulighed for at suge flere og flere data ind i beslutningsprocesserne, som bearbejdet på den rigtige måde kan gøre virksomhedslederne i bedre stand til at træffe rigtige beslutninger, lyder det.

Hastigheden og agiliteten har Microsoft taget til sig. Konkurrencen er benhård, og det gælder for alvor om ikke at blive sat bag af dansen af konkurrenterne, der innoverer på livet løs.

Det betyder blandt andet, at selskabet fremover vil øge antallet af opdateringer ganske betydeligt.

Fremover vil NAV-produkterne nemlig blive opdateret en gang årligt. Tidligere er der blevet udsendt nye versioner hvert tredje år, mens Dynamics CRM er blevet opdateret hvert halve år for bedre at kunne konkurrere med rivalerne som eksempelvis Salesforce.

"Hastighed er det vigtigste i vores business lige nu," siger Kevin Turner.

Ændrer ERP-løsningerne fundamentalt

Centralt i Dynamics-udviklingen står cloud'en. Det er ikke mange år siden, at Microsoft fastslog, at ERP ville blive noget af det sidste, som selskabet ville lægge ud i skyen.

Men sådan er det ikke længere. Til efteråret lancerer selskabet nemlig sine første cloud-baserede ERP-løsninger, nemlig Dynamics NAV samt den amerikanske pendant, Dynamics GP.

Microsoft har tidligere meldt ud, at også Dynamics AX og SL snart vil komme i cloud-versioner.

Selskabet mener, at de fleste it-afdelinger i fremtiden vil arbejde med en hybrid-løsning, der tæller både on-premise og cloud-systemer, der arbejder sammen.

For de nye cloud-løsninger i NAV 2013 gælder det, at det for første gang vil blive muligt at få adgang til ERP-systemerrne fra både SharePoint og browsere.

Ligeledes vil Windsows 8 brugergrænsefladen - den såkaldte touch metro - blive integreret i løsningen.

"Dynamics bliver et system, der flyder oven på alle Microsofts øvrige systemer og som kan integreres med Intunes, Office, Sharepoint, Exchange, Windows og Windows Phone og alle de andre, " siger Kirill Tatarinov, der er Microsofts øverste chef for Dynamics.

Spreder sig

Det ligger grundlæggende for Microsofts approach, at selskabet sigter efter adgang til samme data og samme brugeroplevelse uanset hvilket apparat, brugeren anvender. Her spiller metro-interfacet og Windows 8 en helt central rolle - også når det gælder Dynamics.

"Microsoft vil være det første selskab, der giver samme brugeroplevelse fra samtlige apparater - fra mobil over pc over tablet over spillekonsol over slate over bærbar og til tv'et," siger Kevin Turner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere