Artikel top billede

Tvangsauktion: Danske domæner under hammeren

Tre danske domænenavne ligger for første gang nogensinde under hammeren på en tvangsauktion.

Læs også:

Danske domænenavne på tvangsauktion for første gang

Danmarks formentlig første tvangsauktion over domænenavne løber af stablen onsdag eftermiddag, hvor tre domænenavne kommer under hammeren hos Københavns Auktioner.

De tre domæner tilhører en mand fra Dianalund, som på grund af en tvist om penge ved Retten i Næstved fik sendt domænerne på tvangsauktion i 2010. 

Hos Københavns Auktioner fremgår det, at domænerne sælges som brugte, og at vurderingsprisen er mellem 2.000 og 3.000 kroner.

Første gang på tvang

Tvangsauktionen er spektakulær, fordi domæner, som Computerworld tidligere har beskrevet, formentlig aldrig tidligere har været genstand for en tvangsauktion.

I al fald har hverken DK Hostmaster eller eksperter i it-jura tidligere oplevet sådan en sag.

Per Fruergaard, der er direktør for Københavns Auktioner, fortæller, at vurderingsprisen er sat ud fra en betragtning om, hvilken interesse der kan være for de tre domæner.

Auktionen foregår ifølge direktøren på samme vilkår som enhver anden tvangsauktion, hvor hammerslaget bestemmer prisen.

Men det er også muligt for interesserede købere at foretage forhåndsbud på hjemmesiden, hvor det højeste bud så vil være med i salen.

Ikke hørt om det før

Heller ikke Per Fruergaard har før hørt om domæner på en tvangsauktion. Det er da også første gang, at han har dem under hammeren, fortæller han.

Derfor er han overbevist om, at der er tale om landets første tvangsauktion over domæner.

"Jeg kan ikke forestille mig andre auktionshuse end os, der skulle have solgt et domænenavn før. Og vi har ikke solgt sådan nogle før," siger han.

Bud starter ved 1.000 kroner

Interesserede købere skal dog være opmærksom på, at buddene starter ved 1.000 kroner, oplyser auktionshuset på hjemmesiden.

"1.000 kroner har man hurtigt brugt i tid og besvær ved at oprette et domæne," siger han om fastsættelsen af startbuddet.

Til sammenligning koster et nyt domæne hos DK-Hostmaster, der varetager det danske topleveldomæne .dk, 45 kroner at oprette inklusiv det første års afgift.

Omvendt har store firmaer tidligere angiveligt betalt store summer for det rette domæne og også tilbudt at købe dem uden held. 

Der er tale om domænerne sparol.dk, kikmose.dk og retten-paa-vrangen.dk.

Du kan læse mere om sagen her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere