Artikel top billede

IT Factory: På jagt efter de skjulte millioner

Computerviews: Kurator er snublende tæt på en aftale, der via Bagger-makker Mikael Ljungman skal føre ham frem til de skjulte IT Factory-millioner. Er der nu også noget om snakken?

Svensker tæt på at udlevere hidtil skjult IT Factory-formue.

ComputerViews: "Sagen indeholder så mange personer og detaljer, at vi formodentlig aldrig vil få alle spørgsmål besvaret."

Sådan lød en sætning i forordet til min egen bog "Fupfabrikken" om IT Factory og Stein Bagger, der udkom i begyndelsen af 2009.

Siden er mange svar trods alt blevet besvaret, men nogle af de helt afgørende brikker lever fortsat i spekulationernes verden.

For hvad lavede Stein Bagger reelt i USA, da han kørte tværs over det store land? Hvem slog investor Allan Vestergaard ned en morgen i Farum med en hammer? Og hvem var den falske Erik Ove

Brik nærmer sig sin plads

Nu lader det imidlertid til, at en af de lidt større brikker måske rykker nærmere sin plads.

For kurator Boris Frederiksen har netop meddelt, at han kun mangler en underskrift fra Mikael Ljungman på en aftale, hvor Stein Baggers svenske makker skal vise, hvor de skjulte 200 millioner kroner fra svindlen befinder sig.

Penge, der blev kanaliseret ud i verden via forskellige selskaber i forskellige lande.

Dermed kan det vise sig, at Boris Frederiksen faktisk selv må revidere sin noget pessimistiske vurdering af sandsynligheden for at få fat i pengene.

For tilbage i 2009, da jeg skrev bogen, havde kurator så godt som ingen forhåbninger om at få fat i pengene.

Situationen ser unægteligt noget anderledes ud i dag - her tre år efter.

Advarsel: Serieløgnere
Men hvis der er noget, IT Factory-sagen har vist i en sand overflod af eksempler, så er det desværre også, at flere af de implicerede hovedpersoner, herunder Stein Bagger og manden i centrum lige nu, Mikael Ljungman, ganske enkelt ikke er til at stole på over en dørtærskel.

De har begge sort bælte i løgn og bedrag.

Derfor må vi nu også vente og se om svenskeren overhovedet vil føre kurator frem til pengene - alle pengene.

Eller om der er tale om en ny omgang manipulation og forsøg på at trække systemet rundt ved næsen.

Kun tiden - og boets bankkonto - vil vise, om dette hul i den store erhvervsskandale kan lukkes.

Svensker tæt på at udlevere hidtil skjult IT Factory-formue.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere