Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Microsoft: Derfor har Mac-brugere brug for SkyDrive

Apples iCloud er "ikke nok" til fildeling og samarbejde, siger Microsoft, der mener, at brugerne af Office til Mac derimod har behov for SkyDrive.

Computerworld News Service: Microsoft prøver nu at få brugerne af Office til Mac til at bruge selskabets online-storage-service SkyDrive frem for Apples iCloud, som ifølge Microsoft "ikke er nok" til samarbejde, fildeling og adgang til dokumenter fra hvor som helst.

Microsoft offentliggjorde for to uger siden en beta-version af en SkyDrive-klient til Mac OS X og føjede dermed Mac-computere til listen over understøttede platforme til den Dropbox-lignende service, der herudover består af Windows og i særdeles med den kommende Windows 8, iOS samt Windows Phone.

Mandag gjorde Microsoft grundig reklame for SkyDrive i et blogindlæg på dets website for Office til Mac.

Lagre vigtige dokumenter

"Med forsmagen på SkyDrive til Mac OS X Lion samt SkyDrive til Windows og udgivelsen af SkyDrive til iPad kan du gemme og lagre dine vigtige dokumenter eller andre filer i SkyDrive-mappen i Finder, så du har adgang til dem alle steder fra," skriver Office til Mac-teamet.

Office er uden tvivl Microsofts største succes på Mac - har man en god hukommelse, kan man måske huske, da Microsoft vedligeholdte en Mac-version af Internet Explorer - og det benytter selskabet sig tydeligvis af i markedsføringen af SkyDrive.

Herudover argumenterer Microsoft også andetsteds for, at selskabets cloud-storage-service er bedre end Apples iCloud: I blogindlægget med titlen "iCloud not enough? Try SkyDrive" får konkurrenten på puklen for ikke at kunne håndtere alle filtyper og for den begrænsede mulighed for samarbejde i Apples løsning.

Apples iCloud har da også visse begrænsninger i forhold til SkyDrive og det meget populære Dropbox, som Microsofts service minder om.

Selvom iCloud kan gemme visse filtyper fra OS X, såsom filer oprettet med Apples Office-konkurrent iWork, så understøtter løsningen ikke drag-and-drop og integrerer heller ikke med Finder, som er Apples pendant til for eksempel Windows Stifinder til filhåndtering.

Kan ikke gemme dokumenter

Brugerne af Office til Mac kan for eksempel ikke gemme dokumenter til iCloud eller åbne dem fra iCloud.

Apple gør det dog muligt for udviklere at integrere deres apps med iCloud, men det er sandsynligvis ikke noget, Microsoft vil gøre, ikke alene fordi selskabet har sin egen konkurrerende service, men også fordi at Apple kræver, at enhver app, der integrerer med iCloud, skal sælges via Mac App Store, hvor 30 procent af hvert salg går til Apple.

Microsoft offentliggjorde ligeledes mandag et sæt instruktioner til, hvordan man overfører filer fra iDisk - den online-storage-service, som Apple tager ud af drift sidst i juni - til SkyDrive.

SkyDrive til Mac kan downloades fra Microsofts website. Microsoft oplyser, klienten kræver Mac OS X 10.7 Lion men kan også køre på Apples endnu ikke færdige Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere